Praha 6 posílá do Heřmanic vysoušeče a 100 tisíc korun

Na základě vývoje povodňové situace v Heřmanicích na Liberecku schválili radní Prahy 6 nákup 30 vysoušecích a odvlhčovacích zařízení a kalových čerpadel v celkové hodnotě do 500 tisíc korun.

Hlavní foto

Zároveň rozhodli o zapůjčení těchto zařízení obci Heřmanice na nezbytně nutnou dobu, nejdéle do konce tohoto roku. V případě potřeby bude výpůjčka prodloužena.

„Dnes jsme znovu vypravili další auto plné potřebných věcí, včetně vysoušečů, pro občany Heřmanic na Liberecku. Je jasné, že likvidovat následky ničivé povodně v této obci potrvá ještě dlouho a pomoci bude zapotřebí i dalšími způsoby," řekl starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

Zaměstnanci radnice Prahy 6 např. uspořádali dvoudenní finanční sbírku formou odečtení z výplat a vybrali mezi sebou 103.350 korun! „Velmi jim za tento projev solidarity děkuji! Je vidět, že nejsou jen profesionály na svých místech, ale také lidmi se srdcem na pravém místě," dodal tajemník úřadu Václav Pátek.

Už o víkendu starosta Chalupa nabídl prostřednictvím předsedy Senátu Parlamentu ČR a senátora za Liberecko Přemysla Sobotky konkrétní pomoc konkrétní obci v zatopených oblastech. Byla vytipována obec Heřmanice na Liberecku, kam už v pondělí večer radnice vyslala první auto s materiální pomocí.

Související články

Projekt byl zadán v roce 2022 na základě dohody investorů v území (provozovatelů) a městské části. Následně byla zadána studie, která měla za úkol zkoordinovat všechny záměry v území, zejména dopravního charakteru, navázat na studii hlavního města Baba 1932 a především nalézt dopravní řešení křižovatky Na Štáhlavce/ Matějská/ Šárecká, která byla dvakrát neúspěšně řešena v rámci projektu TSK – Rekonstrukce Šárecké ulice.

Celý článek26. 2. 2024