Praha 6 ocenila vojáky za spolupráci při akcích

U příležitosti 105. výročí narození generála Tomáše Sedláčka, výročí vstupu ČR do NATO a 19. výročí založení útvaru se konal slavnostní nástup Posádkového velitelství. Starosta Prahy 6 Jakub Stárek využil tuto příležitost k udělení ocenění vojákům, se kterými šestka dlouhodobě spolupracuje.  

Hlavní foto

Velitel Posádkového velitelství Praha plukovník Radek Šíba uděloval svým vojákům Pamětní odznaky za dosahování výtečných výsledků ve výkonu služby. Starosta Praha 6 Jakub Stárek následně předal osmi vojákům stříbrné pamětní medaile a poděkoval jim za spolupráci během protokolárních akcí, pietních aktů či preventivních nebo zábavných akcích pro školy. Ocenění byli vojáci z protokolu, čestná stráž, hudebník a preventista.

„Posádkové velitelství a armáda jsou nedílnou součástí Prahy 6. Je to jedna z významných institucí, se kterými úzce spolupracujeme. Nejenom při pietních aktech, ale třeba i v oblasti prevence a u dalších činností, jako je například školení obyvatel nebo spolupráce s našimi školami,“ vysvětluje starosta městské části Praha 6 Jakub Stárek.

Po slavnostním nástupu a ocenění vojáků z Posádkového velitelství Praha následovalo závěrečné exhibiční vystoupení, které jenom potvrdilo, že vojáci z pražského útvaru jsou mimořádní profesionálové a že v něm působí muži a ženy, kteří jsou připraveni svědomitě plnit nejrůznější náročné úkoly.