PRAHA 6 NA PŘÁNÍ RODIČŮ: Informace k zápisům do mateřských škol

Počet přijímaných dětí do mateřských škol v městské části Praha 6 po odevzdání zápisových lístků dne 11. března 2014 stále narůstá a díky unikátnímu elektronickému systému je možnost sledovat průběh zápisu ve všech 31 mateřských školkách, jejichž zřizovatelem je městská část Praha 6.

 

Hlavní foto

Hlavním kritériem pro přijetí dítěte je trvalý pobyt v Praze 6 a tříletý věk dítěte dosažený k 31. srpnu v roce zápisu dítěte. Trvalý pobyt se sleduje proto, že Praha 6 chce v obecních školkách uspokojit potřeby svých občanů.

K 19. březnu 2014 je již přijato 810 dětí a toto číslo bude ještě stále růst, důvodem je možnost rodičů podávat přihlášky do více mateřských škol a následné odevzdání zápisového lístku do zvolené mateřské školy, další místa se tak uvolňují již nyní.

Předpokládáme, že počet přijatých dětí k začátku školního roku se bude pohybovat okolo 950 dětí, které do 31. 08. 2014 dovrší tří let a mají dlouhodobé trvalé bydliště na území Prahy 6.

Odvolání proti nepřijetí do mateřské školy podávají rodiče až na základě rozhodnutí o nepřijetí a to přímo ředitelce mateřské školy, která rozhodnutí o nepřijetí vystavila. O možnosti odvolat se proti rozhodnutí jsou poučeni rodiče v rozhodnutí o nepřijetí. Odvolacím orgánem je Magistrát hlavního města Prahy.

V letošním roce je opět využíván osvědčený elektronický systém zápisů do mateřských škol, který pro svou transparentnost vzbudil zájem i mezi jinými městskými částmi a městy

S dalšími případnými dotazy ohledně zápisů do mateřských škol se můžete obracet na odbor školství, tel.  220 189 555, mailová adresa: lklima{zavináč}praha6{tečka}cz