Praha 6 má nové názvy tunelu, mostu a ulice

UVNITŘ ČLÁNKU PŘEHLED NOVÝCH NÁZVŮ. Víte, kde bude Brusnický tunel? A kde byste hledali Parléřovu ulici? V Praze 6 přibude i nové jméno mostu. Nové názvy v pražském místopisu už schválila Rada hlavního města Prahy.

Hlavní foto

Názvy tunelů:

Brusnický tunel - dle potoka Brusnice, Dejvický tunel - dle katastr. území, Bubenečský tunel - dle katastr. území - MČ Praha 6 a 7. Návrhy na pojmenování tunelů byly několikrát projednávány v místopisné komisi a výsledkem je doporučení pojmenovat každou část komplexu samostatným názvem s tím, že celek může být nazýván Tunelový komplex Blanka.

Názvy mostů:

Svatovítský most - MČ Praha 6 – Dejvice - návrh na pojmenování nového mostu spojujícího ulici Svatovítskou, rozdělenou železničním tělesem, je předkládán z důvodu dokončení této dopravní stavby. Pojmenování bylo projednáváno spolu s ostatními stavbami, které jsou dokončovány současně s tunelovým komplexem Blanka. Název navrhla místopisná komise.

Názvy ulic:

Parléřova - MČ Praha 6 – Břevnov, Střešovice - Návrh na pojmenování této ulice je předkládán z důvodů uvedených u tunelů a mostů. Za vzniklé situace je možno Parléřovu prodloužit až do Patočkovy a místopisná komise to doporučila během jednání o ostatních změnách, které nastaly v souvislosti s dokončením tunelového komplexu Blanka.