Praha 6 dokončila opravu školy za 125 milionů korun

Radnice Prahy 6 dokončila opravu základní a mateřské školy v Bílé ulici a rekonstrukci tamního sportovního areálu. Stavební práce trvaly půl roku, větší část budov se rekonstruovala o letních prázdninách.
Hlavní foto

Náklady na celkovou obnovu škol a zařízení byly kolem 125 milionů korun. Obě školy byly kompletně rekonstruovány. Uvnitř budov byla vyměněna elektroinstalace a svítidla. Na chodbách byly položeny nové dlažby a podlahy, školy byly vymalovány. Žáci dostali novou multimediální pracovnu a počítačovou učebnu, děti z mateřinky si budou moci hrát v obnovené zahradě.

Starosta Prahy 6 Mgr. Tomáš Chalupa při včerejší slavnosti uvedl, že dejvická radnice na rozdíl od mnohých jiných opravuje školy vždy jako celek. Oprava budovy se stala největší jednorázovou investicí z rozpočtu šesté městské části, řekl. Předání zrekonstruované školy se zúčastnila také ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Mgr. Dana Kuchtová a radní hlavního města pro finance Ing. Marie Kousalíková.

Škola zahájila provoz v září 2006 v prostorách, kde skončily udržovací práce. Samostatně, v předstihu před ukončením stavby, byla zkolaudována školní kuchyně a jídelny. Základní škola Bílá byla postavena v roce 1934 a je významnou architektonickou památkou funkcionalistické architektury. Jedná se o nemovitou kulturní památku v památkově chráněném území. Hlavní budova má čtyři nadzemní a dvě podzemní podlaží. V 70. letech se přistavěla školní kuchyně.

V loňském roce vydala dejvická radnice na opravy škol 328 milionů korun. Chalupa předpokládá, že generální rekonstrukce všech škol šesté městské části budou dokončeny v roce 2010.

Rekonstrukce ZŠ a MŠ Bílá
Zahájení akce: 07/2006
Dokončení akce: 12/2006
Náklady celkem: 124, 9 mil. Kč
Projektant: ARKUS ARCHITEKT STUDIO 2000, s.r.o. Zhotovitel: Konstruktiva Branko, a.s.
Techn. dozor: Ing. Olga Volková, Ing. Václav Nerad - OTI ÚMČ

Související články

U příležitosti Dne učitelů Praha 6 pravidelně oceňuje své nejlepší učitele ze svých základních i mateřských škol. Titul Vynikající učitel na návrh svých ředitelů přebírají pedagogové, kteří do své náročné práce přinášejí něco navíc, ať už jsou to atraktivní metody práce, inovace, spolupráce s dalšími institucemi, integrace znevýhodněných žáků nebo vytvářejí inspirativní prostředí pro žáky i kolegy.  

Celý článek28. 3. 2024