Praha 6 děkovala hasičům, policistům, strážníkům a dalším za pomoc při povodních

Desítky profesionálních i dobrovolných hasičů, policistů i strážníků a zástupci dalších organizací dorazili ve středu odpoledne do Písecké brány v Praze 6. Právě tam je totiž pozvala starostka Prahy 6, Marie Kousalíková, aby jim společně s místostarosty poděkovala za pomoc při letošních červnových povodních.

Hlavní foto

„Dnem i nocí byly nasazeny stovky hasičů, policistů, strážníků i dobrovolníků. Zatopené domy, evakuovaní lidé, bezpečnostní hlídky. To všechno má na svědomí velká voda a jedno je jisté. Bez pomoci policie a hasičů by se jen těžko dalo následky povodně odstraňovat tak rychle a plynule, jako se to podařilo. Za to všem patří mé velké poděkování a uznání,“ řekla Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6.

„Okamžitě bylo nutné začít hlavně v Sedlci a Podbabě organizovat pomoc. Krizový štáb zasedal několikrát denně, mapovala se zatopená místa, sčítali jsme první škody a právě díky nepřetržité službě hasičů, policistů i strážníků se dařilo s povodní bojovat, “ řekl Jan Záruba, místostarosta Prahy 6 pro oblast bezpečnosti.

Starostka rozdávala dárky

Radnice chtěla poděkovat i tím, že pro každou z jednotek přichystala překvapení a věnovala jim dárek. Hasiči z Petřin dostali sadu profesionálního nářadí. Dobrovolní hasiči Lysolaje monitor k počítači, dobrovolní hasiči Nebušice tiskárnu a dobrovolní hasiči Suchdol si přáli stan. Policisté z Dejvic dostali dva dalekohledy. Strážníci z Prahy 6 mobilní tabuli a Český červený kříž fotoaparát.

Poděkování patří také Domovu seniorů Elišky Purkyňové a ZŠ a MŠ Hanspaulka za to, že zajistily náhradní ubytování pro evakuované. Zahrádkářská osoba Jenerálka věnovala 10 tisíc korun na povodňovou sbírku. Děkujeme také společnostem McDonald´s ČR, Douwe Egberts ČR za to, že zásobovaly zasahující jednotky i ostatní během povodní pitím a jídlem.

Poděkování patří i těm, kteří poslali peníze na povodňový účet

Přesně čtvrt milionu korun! Právě tolik se podařilo vybrat v Praze 6 na pomoc občanům šesté městské části zasažených letošní povodní. Voda tady zasáhla přesně 78 občanů Prahy 6. To ale není všechno – občanům rozdělíme ještě dalších sto padesát tisíc korun, které formou materiální pomoci věnovala společnost Kaufland.

Praha 6 má stále otevřený účet na přijímání povodňových darů – číslo účtu:

1222-2000866399/0800, variabilní symbol: 4191620114

Děkujeme za pomoc.

Zajímavosti z povodní

Nejvyšší průtok byl zaznamenán 4. 6. 2013 v 6 hod.  3210m3/s

Hladina vody dosáhla maxima na 545 cm

Na ochranu majetku bylo použito 1850 pytlů s pískem

Zasaženo 74 objektů, evakuováno 318 osob

Uzavřeno bylo celkem 7 ulic

V ulici Pod Paťankou bylo postaveno protipovodňové hrazení

FOTOGALERIE: