Pomníky na šestce zdobí vlčí máky

Na Den veteránů 11. listopadu pomníky na šestce opět ozdobily vlčí máky, které vyrobily děti z místních školek. Památku a hrdinství všech, co bojovali ve válkách, uctili i představitelé městské části položením věnců k vojenským památníkům.

Hlavní foto

Den válečných veteránů se váže ke konci první světové války. „Já ale vždy hlavně vzpomínám na naše hrdiny z druhé světové, z RAF, které po návratu do vlasti místo díků komunisté zavřeli do kriminálu před zraky mlčící většiny obyvatel. Tak si dnes řekněme, že když uvidíme nějakou křivdu, nebudeme mlčet,“ vyzval starosta Jakub Stárek. U příležitosti Dne válečných veteránů položili představitelé Prahy 6 věnce u Památníku československým vojákům z II. světové války na Vítězném náměstí, v Technické ulici u Památníku parašutistům Československé armády a na náměstí Svobody u Památníku padlým československým letcům.

Stejné pomníky zdobí i vlčí máky, které vyrobily děti z mateřských školek. „Jsem moc ráda, že se tato vloni založená tradice oslav Dne válečných veteránů ve spolupráci se šestkovými mateřskými školami vydařila i v letošním roce. Děti vyrobily krásné vlčí máky a vlaječky nesmírně nápaditě a kreativně a je z nich důstojná výzdoba. To, že děti přišly i pomníky ozdobit, ptaly se a zajímaly o historii, vnímám jako skvělou součást celého projektu,“ ocenila místostarostka pro školství Mariana Čapková, která společně s dětmi pomníky zdobila.