Od začátku letošního roku došlo ke změně ceníku v zónách placeného stání v Dejvicích a Bubenči

V centrální části Dejvic a Bubenče došlo od začátku letošního roku ke zvýšení poplatků za návštěvnické parkování v zónách placeného stání.  

 

Hlavní foto

Na fialových zónách došlo ke sjednocení poplatku za parkování na 50 Kč za hodinu. Rezidentů se změny pro parkování v novém roce netýkají.

„Jedním z důvodů pro zvýšení ceny za parkování v zónách placeného stání je především nedostatek parkovacích míst pro rezidenty a hustota individuální dopravy. Naší snahou je, aby lidé pro dopravu do Dejvic a Bubenče využívali především MHD, která je zde na vysoké úrovni a velmi dobře dostupná pro všechny,“ říká radní pro dopravu městské části Praha 6 Ondřej Matěj Hrubeš.
V období od 20:00 do 8. hodiny ráno je však cena na fialových zónách za celou noc pouze 50 Kč.

V modré parkovací zóně je cena za krátkodobé parkování 60 Kč na hodinu a doba, po níž je možné zde parkovat, se zkrátila na dvě hodiny. To je doba dostatečně dlouhá na to, aby si lidé byli schopni obstarat nezbytné agendy v místě, kde na modrých zónách v Dejvicích a Bubenči parkují. Pro delší parkování jsou návštěvníkům Prahy 6 určeny fialové zóny.

 

Související články

Zatížení Prahy 6 individuální automobilovou dopravou, která směřuje do hlavního města ze severozápadu od metropole, atakuje hranice únosnosti. Praha 6 připravila soubor opatření, která podpoří cestování hromadnou dopravou. Na společné schůzce je zástupci Prahy 6 představili starostům a starostkám obcí, jejichž obyvatel se chystané novinky dotknou nejvíce. První změny by měly přijít už v létě.

Celý článek24. 4. 2024

Městská část Praha 6 podporuje výstavbu železnice v rámci celkového záměru modernizace trati Praha – Kladno s připojením Letiště Václava Havla. Vznik nové železniční zastávky Dlouhá míle s navazujícím prostorem je s městskou částí průběžně konzultována a předkládaná řešení převážně akceptují požadavky městské části.

Celý článek15. 4. 2024