O Pohár Věry Čáslavské letos soutěžilo 21 škol

Vítězem 5. ročníku Poháru Věry Čáslavské, celoročního seriálu sportovních soutěží a turnajů pro děti ze škol a víceletých gymnázií z Prahy 6, se stali školáci ze Základní školy Věry Čáslavské. Do letošního ročníku se zapojilo celkem 21 škol a téměř 4500 soutěžících dětí.

Hlavní foto 1. místo ZŠ Věry Čáslavské

Soutěž pojmenovanou po legendě českého sportu Věře Čáslavské tak symbolicky vyhrála škola, která nese jméno naší nejúspěšnější olympioničky a čestné občanky Prahy 6 a v rámci školního programu nabízí třídy s rozšířenou výukou tělesné výchovy a s atletickým zaměřením. Z loňského prvního místa tak školáci z Petřin sesadili svého rivala, Základní školu Pod Marjánkou, která letos skončila druhá. Třetí místo vybojovali školáci ze ZŠ Červený vrch. Poháry a dárky, mezi něž patřilo hlavně sportovní náčiní, si převzali během slavnostního ceremoniálu na radnici Prahy 6 od starosty Jakuba Stárka, ředitele pražských DDM Libora Bezděka a ředitele DDM Prahy 6 Martina Vejvody.

Mladí sportovci se utkávali v závodech a turnajích v různých sportovních odvětvích a disciplínách, jako například mini fotbal, přespolní běhy, stolní tenis, házená, miniházená, přehazovaná, futsal, basketbal, atletické víceboje, florbal, plavání, šachy, softball, přetah lanem, šplh apod.

Pohár Věry Čáslavské s podporou městské části pořádá Dům dětí a mládeže Praha 6. Kromě organizátorů patří velké poděkování také ředitelům, učitelům tělocviku, jejich kolegům a všem, kteří se na organizaci sportovních soutěží a turnajů podílejí.

Pohár Věry Čáslavské 2023

  1. ZŠ V. Čáslavské

  2. ZŠ Pod Marjánkou

  3. ZŠ Červený vrch

  4. ZŠ Emy Destinnové

  5. ZŠ Bílá

  6. ZŠ Dědina

Související články

Na největší čarodějnickou párty se 30. dubna na Ladronku sletí české hudební hvězdy kapely UDG, Maxim Turbulenc a zpěvák Jakub Ondra. Malí čarodějové se mohou přiučit magii od kouzelníka Kravaty a vyzkouší si své magické schopnosti v zábavných úkolech na Kouzelné stezce. Akce pořádaná městskou částí Praha 6 je pro návštěvníky zdarma.

Celý článek23. 4. 2024