O garážích pod náměstím se rozhodne příští rok

O stavbě podzemních garáží pod částí Puškinova náměstí bude dejvická radnice rozhodovat až příští rok. Odborné komise nejprve posoudí dvě obsáhlé studie, které hodnotí a navrhují místa, kde by bylo možné a vhodné garáže vybudovat. Připomínky k materiálu mají komise vypracovat do 31. ledna 2006, určilo dnes zastupitelstvo.
Hlavní foto

Podle radnice chybí v centrální části Dejvic a Bubenče zhruba 800 stání. Proto městská část začala o stavbě garáží uvažovat. Soudí, že situaci je nutné řešit, a ne odkládat. Netrvá ale na tom, že garáže musí být na Puškinově náměstí.
"Do konce ledna posoudíme, která z lokalit navržených odborníky bude pro stavbu podzemních garáží nejvhodnější," řekl starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

Někteří místní lidé stavbu garáží na Puškinově náměstí odmítají a tvrdí, že většina místních obyvatel garáže nechce a ani je nebude využívat. Opak ale dokazuje nedávný průzkum, který si nechala radnice vypracovat. Podle něj si podzemní garáže přeje přes 80 procent z více než 2000 oslovených občanů. Přípravu výstavby garáží však zatím městská část zastavila.

Výstavbu podzemních garáží radnice plánuje také ve Wuchterlově ulici. Tam by mělo být 116 stání. Stavbu chce radnice platit ze svého. Za pronájem míst totiž bude moci podle starosty stanovit nižší sazby než případný soukromý investor.

(podle ČTK)

Související články

Městská část Praha 6 podporuje výstavbu železnice v rámci celkového záměru modernizace trati Praha – Kladno s připojením Letiště Václava Havla. Vznik nové železniční zastávky Dlouhá míle s navazujícím prostorem je s městskou částí průběžně konzultována a předkládaná řešení převážně akceptují požadavky městské části.

Celý článek15. 4. 2024