Noví majitelé bytů si odnášeli symbolické klíče

Veřejné losování o dvacet obecních bytů různých velikostí i cen proběhlo dnes odpoledne na Náměstíčku mezi ulicemi Wuchterlova a Kafkova v Dejvicích.

Hlavní foto

Do osudí se dostalo celkem 5590 přihlášek od 454 zájemců. Losování přihlížely zhruba dvě stovky zájemců. Osmi z vylosovaných dvaceti vítězů, kteří byli přítomni na místě, předal starosta Tomáš Chalupa a místostostarosta Václav Širl symbolický klíč od nového bytu.

„Aby měli možnost účastnit se prodeje obecního bytového fondu i ti občané Prahy 6, kteří nebydlí v bytech městské části a byly tak vytvořeny rovné podmínky v oblasti prodeje bytového fondu, měl možnost se výběrového řízení formou losování zúčastnit každý, kdo je nejméně od roku 1991 občanem městské části, v minulosti nebyl účastníkem žádné etapy privatizace v Praze 6 a není vlastníkem, ani spoluvlastníkem žádného nemovitého majetku určeného k bydlení,“ vysvětlil podmínky starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa. Schválených 20 volných bytů v Praze 6 se formou losu prodávalo za stejné ceny jako ostatní privatizované byty.  

Neoficiální výsledky losování jsou již nyní uvedeny v příloze této zprávy, oficiální budou k dispozici až po potvrzení notářem a schválením zastupiteli.

Co o losování napsala média...


Vítěz Jan Ondráš: Hurá, uteču od mámy! 
Blesk 

Praha 6 rozdávala dvacet bytů v loterii
PRAHA - Tak tomu se říká mít kliku! Získat v loterii nové bydlení se v dnešní době totiž nepoštěstí každému. Navíc pokud vyhrává jen 20 zájemců z celkem 5590 podaných přihlášek. Právě z tolika včera starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa veřejně losoval šťastlivce, kteří získali byt. A mezi nimi byl i Jan Ondráš (29). Veřejné losování dvaceti bytů o rozloze od 21 m2 do 56 m2 v hodnotě 215 až 503 tisíc proběhlo včera odpoledne na náměstíčku Wuchterlova - Kafkova v Dejvicích. Do výběrového řízení podalo 454 zájemců celkem 5590 přihlášek! Vyhrává tedy každá dvě stě osmdesátá přihláška! „Aby měli možnost účastnit se prodeje obecního bytového fondu i občané Prahy 6, kteří nebydlí v bytech městské části, měl možnost se výběrového řízení formou losování zúčastnit každý, kdo je nejméně od roku 1991 občanem městské části, v minulosti nebyl účastníkem žádné etapy privatizace v Praze 6 a není vlastníkem žádného nemovitého majetku určeného k bydlení,“ vysvětlil podmínky starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa. Jedním ze šťastlivců byl včera Jan Ondráš. „Mám radost. Konečně se osamostatním od rodičů, se kterými bydlím. Vyhrál jsem byt o rozloze 45 m2 a musím doplatit ještě 400 tisíc,“ radoval se Jan, na jehož byt byli vylosováni další čtyři náhradníci. 

V Praze 6 se v neděli losovaly byty 
Pražský deník

Z osudí byla vybrána dvacítka šťastlivců, kteří se budou moci brzy stěhovat do nového. Někteří z výherců jen těžko skrývali své dojetí Praha 6. Netradiční dárek mohlo včera získat dvacet obyvatel Prahy 6. Dejvická radnice pro ně totiž na včerejší odpoledne připravila už třetí veřejné losování na prodej 20 bytů, které proběhlo za dohledu státní notářky a desítek obyvatel metropole, na náměstí Wuchterlova-Kafkova v Dejvicích. Klíčky od bytu si šťastní majitelé mohli převzít přímo od starosty šesté městské části Tomáše Chalupy (ODS). Konečně bude žít ve vlastním Někteří z výherců přitom jen těžko skrývali své dojetí. Jako například dvacetiletý Jakub Černohous, který si pro svou výhru přišel o francouzských holích kvůli nedávno prodělané zlomenině nohy. „Jsem hrozně šťastný, že to vyšlo. Nedávno jsem se rozešel se svou přítelkyní, a tak jsem musel žít se svými rodiči. Teď budu konečně mít své vlastní bydlení,“ řekl redaktorům Deníku Jakub Černohous. K prodeji byly určeny byty různých velikostí, a to od 21 do 56 metrů čtverečních. Podstatně se lišily i ceny bytů, o něž se zájemci ucházeli. Pohybovaly se od 215 do 503 tisíc korun. Do výběrového řízení si podalo 454 zájemců celkem 5590 přihlášek. Radnice stanovila přesné podmínky „Aby měli možnost účastnit se prodeje obecního bytového fondu i ti občané Prahy 6, kteří nebydlí v bytech městské části a byly tak vytvořeny rovné podmínky v oblasti prodeje bytového fondu, měl možnost se výběrového řízení formou losování zúčastnit každý, kdo je nejméně od roku 1991 občanem městské části, v minulosti nebyl účastníkem žádné etapy privatizace v Praze 6 a není vlastníkem ani spoluvlastníkem žádného nemovitého majetku určeného k bydlení,“ vysvětlil podmínky starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa. Nyní čeká výherce bytů a jejich náhradníky ověření, zda splnili podmínky vyhlašovatele. Po schválení výsledků tohoto výběrového řízení zastupitelstvem šesté městské části bude s výherci uzavřena smlouva o převodu bytové jednotky. Pak už nebude nic bránit tomu, aby se přestěhovali na novou adresu. O byty v majetku městské části se každoročně losuje také v Praze 10, a to už tradičně během vánočních svátků.

Související články

Praha 6 od července přebírá od Magistrátu hlavního města Prahy agendu přestupků. Za tímto účelem vzniklo oddělení přestupků, které bude součástí odboru přestupkového řízení, a od 22. dubna bude nově v provozu v poliklinice Pod Marjánkou na Břevnově. Ve dnech 18. a 19. 4. se odbor přestupkového řízení stěhuje z původní adresy Dr. Zikmunda Wintra 768/20 na polikliniku a v těchto dnech bude pro veřejnost uzavřen.

Celý článek16. 4. 2024