Nejlepší elektronická služba pochází z Prahy 6

V kategorii nejlepší elektronická služba uplynulého roku se na prvním místě umístila Městská část Praha 6. Porota ocenila její projekt, tzv. lokální MMS-ing, kdy lidé mohou posílat na úřad z mobilních telefonů fotografie různých nešvarů, například nepořádku či špatného parkování.
Hlavní foto

Cenu Zlatý erb 2007 za nejlepší internetové stránky měst získal Jablonec nad Nisou. V kategorii obcí zvítězila obec Kondrac na Benešovsku. Výsledky devátého ročníku soutěže byly včera vyhlášeny na mezinárodní konferenci Internet ve státní správě a samosprávě v Hradci Králové.

Cenu veřejnosti letos získala obec Mokré na Rychnovsku. Nejlepší internetovou turistickou prezentaci mají Libochovany na Litoměřicku a z regionů portál www.vychodni-cechy.info

Do Zlatého erbu, jehož cílem je podpořit rozvoj internetových služeb na městech a obcích, se letos přihlásilo 527 obcí. Bylo to o 12 procent více než loni. Do celostátního finále postoupili vítězové krajských kol.

Na konferenci byly také vyhlášeny výsledky soutěže Český zavináč o projekt, který nejvíce přispěl k rozvoji informační společnosti. Ocenění získal bývalý hejtman Vysočiny a nynější prezident Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal, a to za dlouholeté zásluhy na rozvoji informační společnosti.

Zároveň byly vyhlášeny výsledky soutěže o nejlepší webové stránky knihoven. V obcích nad 25 tisíc let získala ocenění zlínská knihovna Františka Bartoše před litvínovskou a ostravskou knihovnou. Již pošesté po sobě zvítězila v kategorii 10-25 tisíc osob knihovna v Ústí nad Orlicí, která získala rovněž ocenění Blind Friendly Web. V obcích do 10 tisíc obyvatel dominoval web knihovny v Urbanicích.

Konference Internet ve státní správě a samosprávě se účastní přes 2000 činitelů z oboru veřejné správy a informačních technologií.

Kompletní výsledky ZDE
Informace o soutěži ZDE