Nejlepší elektronická služba pochází opět z Prahy 6

V kategorii nejlepší elektronická služba uplynulého roku v České republice se na prvním místě umístila opět Městská část Praha 6. Porota ocenila projekt internetové televize TV6.

Hlavní foto

Praha 6 tak obhájila loňské vítězství s projektem lokální MMS-ing, kdy lidé mohou posílat na úřad z mobilních telefonů fotografie různých nešvarů.

Cenu Zlatý erb 2008 za nejlepší internetové stránky měst získala Jihlava. V kategorii obcí zvítězil Tlumačov na Zlínsku.

Výsledky desátého ročníku soutěže byly včera vyhlášeny na mezinárodní konferenci Internet ve státní správě a samosprávě v Hradci Králové.

V kategorii nejlepší elektronická služba se na prvním místě umístila městská část Prahy 6 s projektem internetové televize.

Video ZDE

Cenu veřejnosti letos získala obec Mokré na Rychnovsku.

Nejlepší internetovou turistickou prezentaci mají Kozlovice z okresu Frýdek-Místek a z regionů portál www.vychodni-cechy.info

Do Zlatého erbu, jehož cílem je podpořit rozvoj internetových služeb ve městech a obcích, se letos přihlásilo 592 obcí.
"Bylo to o 12 procent více než loni. Stejný nárůst jsme zaznamenali i loni," uvedli organizátoři soutěže. Do celostátního finále postoupili vítězové krajských kol. Konference Internet ve státní správě a samosprávě se účastní kolem 2200 činitelů z oboru veřejné správy a informačních technologií. Prezentuje se také přes 100 firem.

Celkové výsledky za rok 2008 ZDE 
O konferenci a soutěži ZDE

Vítězové posledních pěti ročníků Zlatého erbu:

2004 2005 2006 2007 2008
města Dačice Praha 12 Děčín Jablonec nad Nisou Jihlava
obce Okříšky Dolní Vilémovice Tlumačov Kondrac Tlumačov
elektronická služba Hradec Králové Přerov Most Praha 6 Praha 6