Nedávno instalované zábrany před ZŠ Vokovická nestačí, plánujeme další

Další rozšíření bezpečnostních prvků před školou ve Vokovicích plánuje radnice Prahy 6 instalovat na začátku nového školního roku. Situace před školou byla totiž v uplynulém školském roce velmi vypjatá a rodiče přivážející děti do školy auty, nerespektovali charakter místa a docházelo zde k nebezpečným situacím.

Hlavní foto

Před koncem uplynulého školního roku zde byl nainstalován zpomalovací polštář a nové vodorovné dopravní značení, které upozorňuje řidiče, že projíždějí místem vyžadující zvýšenou opatrnost. Mimo to byla také vymezena bezpečná plocha před vstupem do školního areálu pomocí flexi sloupků, které zamezují automobilům parkování přímo před vstupem do budovy, čímž se chodcům zajistil větší rozhled při přecházení komunikace a projíždějícím řidičům větší přehled o dění na prostranství před školou.

S ohledem na fenomén doby, kdy rodiče své děti dopravují do školního zařízení automobilem, byla na komunikaci před školní budovou zřízena dvě parkovací místa typu K+R (kiss and ride), která jsou zdarma a slouží pro krátké 5 minutové zastavení k rychlému vysazení dítěte a bezpečnému dopravení do budovy školy.

„Jak se ukázalo, dosavadní opatření nejsou dostatečná a vedou nás k dalšímu zpřísnění pohybu vozidel před touto školou. Hlavním cílem je zajištění bezpečného pohybu dětí a rodičů v okolí školy,“ říká Ondřej Matěj Hrubeš, radní pro dopravu MČ Praha 6.