Na sedm tisíc lidí na Ladronce pálilo čarodějnice

Dnes večer se v parku Ladronka sešlo na sedm tisíc lidí. Od patnácti hodin zde probíhal druhý ročník akce nazvané Čarodějnice na Ladronce. Filipojakubské oslavy byly doplněny o řadu doprovodných aktivit.
Hlavní foto

Soutěžilo se mimo jiné o titul Miss čarodějnice, kde odbornou porotu, která se rekrutovala ze zastupitelů MČ Prahy 6, ze všech 89 zúčastněných čarodějných bytostí nejvíce okouzlila malá čarodějka Terezka Muková.

Na bruslích si pak své prvenství v kategorii do dvanácti let vydobil mág s uměleckým jménem Filip Muchožrout, v kategorii nad dvanáct let se jako první umístila Anna Táborská.

Ti všichni pak mohli, společně s dalšími finalisty, asistovat starostovi Prahy 6 Tomáši Chalupovi při slavnostním zažehnutí hlavního ohně.

Večerní program byl obohacen o řadu novinek. Mezi největší z nich patřilo vystoupení finalistů soutěže Česko hledá písničku, které moderovala Ester Kočičková. Do žáru zábavy přispěla i hlavní hvězda večera – kapela Laura a její tygři, která krom svých největších hitů zahrála i několik novinek. Dle očekávání organizátorů se setkala s velkým diváckým úspěchem.

Návštěvníci si pochvalovali i přehlídku nejrůznějších čarodějnických řemesel – mezi nejnavštěvovanější patřil čarodějnický salón krásy, kde se mohly všechny čarodějné bytosti namalovat, učesat, nechat potetovat hennou, vyrobit si keramický nos, zkrátka upravit svůj zevnějšek k obrazu svému. Rodiče i děti se mohli zabavit při petanque, kroketu či ve „filmovém“ stanu HBO, kde se promítaly snímky s čarodějnou tematikou (Karlík a továrna na čokoládu, Mrtvá nevěsta Tima Burtona,...).

Mezi nejmenšími návštěvníky však největší úspěch sklidila soutěž „Nakreslete si svou čarodějnici“, ve které si svým nejzdařilejším obrázkem vybojovala prvenství teprve desetiletá Zuzka Jančíková.

Akci, která byla určena hlavně rodičům s dětmi a dospívající mládeži, připravila pro své občany radnice Prahy 6.