Na boj proti nelegálnímu parkování na chodníku dá letos radnice 400 tisíc korun

Nedovolené parkování na chodníku je jedním z největších nešvarů, který dnes a denně řeší řada občanů městské části Praha 6. Radnice se proto rozhodla pro razantní postup a vyčlenila v rozpočtu necelého půl milionu, aby zamezila parkování na chodníku tam, kde to není povoleno.

Hlavní foto

Nedávno byly v ulici Československé armády v Bubenči umístěny žulové kostky tak, aby znemožnily nelegální parkování vozidel na chodníku. Je to jedno z řešení, v němž chce radnice pokračovat. V tomto případě byly zvoleny žulové kvádry, ale počítá se také s umísťováním pevných kovových sloupků, které parkování na chodníku zamezí.

Automobily parkující na chodníku překážejí nejen chodcům, ale také ničí povrch samotného chodníku, který není na tuto nosnost projektován.

„Chodec je na prvním místě. Proto v průběhu letošního roku budeme postupně instalovat další zahrazovací sloupky a prosíme také občany, aby nám nahlásili místa, kde jsou dlouhodobě s nelegálním parkováním na chodnících problémy,“ říká radní pro dopravu městské části Praha 6 Ondřej Matěj Hrubeš. Podněty mohou občané zasílat přímo na jeho e-mail: ohrubes@praha6.cz.

Sloupky nebo jiné pevné překážky jsou již nyní umístěny například na vnějším okruhu Vítězného náměstí, v ulici Svatovítská, Ve Struhách, Wolkerova či Papírenská. V budoucnu budou další zábrany umísťovány dle konkrétních podmínek a podnětů veřejnosti, zkušeností odboru dopravy a životního prostředí či městské policie.

 

 

Související články

Zatížení Prahy 6 individuální automobilovou dopravou, která směřuje do hlavního města ze severozápadu od metropole, atakuje hranice únosnosti. Praha 6 připravila soubor opatření, která podpoří cestování hromadnou dopravou. Na společné schůzce je zástupci Prahy 6 představili starostům a starostkám obcí, jejichž obyvatel se chystané novinky dotknou nejvíce. První změny by měly přijít už v létě.

Celý článek24. 4. 2024

Městská část Praha 6 podporuje výstavbu železnice v rámci celkového záměru modernizace trati Praha – Kladno s připojením Letiště Václava Havla. Vznik nové železniční zastávky Dlouhá míle s navazujícím prostorem je s městskou částí průběžně konzultována a předkládaná řešení převážně akceptují požadavky městské části.

Celý článek15. 4. 2024