Motorky a kola mají svá parkovací místa

Skútrů, motorek, kol a dalších jednostopých vozidel ve městě přibývá. Praha 6 chce vyjít vstříc jejich majitelům, proto vyznačila první parkovací místa pro tyto dopravní prostředky.

Hlavní foto

Parkovací místa se nacházejí v Dejvicích a Bubenči, jejich seznam naleznete v geoportálu (odkaz na příslušnou vrstvu zde). Kolo či motorku tak můžete nově bezpečně a v souladu s pravidly zaparkovat při ústí Dejvické na Vítězné náměstí, další dvě najdete kolem Šabachova parku nebo lze kolo či koloběžku postavit v Terronské ulici u školy Antonína Čermáka. Přibývat budou i v dalších šestkových lokalitách. „Radnice by chtěla v nejbližší době oslovit občany, aby sami vytipovali, kde by si přáli další,“ říká Vladimír Šuvarina, předseda dopravně-bezpečnostní komise.

Pro parkování jednostopých dopravních prostředků městská část zvolila málo využívané plochy či slepá ramena chodníků a vozovek, nemusela tedy kvůli tomu rušit parkovací místa pro automobily. Vždy také prověřovala, aby vozidla nebránila v průjezdu kočárků, invalidních vozíků a nepřekážela v chůzi slabozrakým.

Vyznačená místa pro jednostopá vozidla můžete využít nejen k parkování soukromých dopravních prostředků, ale odstavit tu lze i sdílená kola a koloběžky. Služba je zadarmo, a tak by to mělo zůstat i v budoucnu.

Související články