Mladý velvyslanec vědy a techniky je z Prahy 6

Americké velvyslanectví spolu s Akademií věd ocenilo šestici žáků základních škol certifikátem Mladý velvyslanec vědy a techniky. Byl mezi nimi i František Fladung ze ZŠ náměstí Svobody.

Ani jeden z oceněných ještě nemá občanský průkaz, přesto už mají všichni reálnou šanci stát se špičkovými badateli a vývojáři. Jako potenciální zaměstnance si je vybraly samy firmy. Petra Vokáčová, Marek Hanuš, Petr Dvořáček, Martin Grůza, Tomáš Galousek a František Fladung se mezi první mladé velvyslance vědy a techniky dostali díky svým dobrým výsledkům ve škole a na matematických či jiných olympiádách. "Je to krásný výsledek talentu, snahy a píle. Františkovi velmi gratuluji. Doufám, že bude motivací pro další žáky, kteří budou chtít navázat na jeho úspěch," říká starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková. "Doufáme, že dvanácti, třinácti a čtrnáctileté české děti budou jednou pokračovat v silné tradici, kterou Česká republika ve vědě, technice a matematice má," dodal kulturní atašé amerického velvyslanectví David Gainer.

Cílem udělování tohoto certifikátu je motivovat mladé lidi ke studiu přírodních a technických věd, a tak přispět k lepšímu porozumění světa.

Související články

U příležitosti Dne učitelů Praha 6 pravidelně oceňuje své nejlepší učitele ze svých základních i mateřských škol. Titul Vynikající učitel na návrh svých ředitelů přebírají pedagogové, kteří do své náročné práce přinášejí něco navíc, ať už jsou to atraktivní metody práce, inovace, spolupráce s dalšími institucemi, integrace znevýhodněných žáků nebo vytvářejí inspirativní prostředí pro žáky i kolegy.  

Celý článek28. 3. 2024