MHD na Praze 6: Přebíhání na Strahově musí skončit!

Praha 22. 10. 2012 – Nesmyslné přebíhání cestujících na pražském Strahově, nebo nával studentů do přeplněných autobusů na Vítězném náměstí. I toho byl svědkem pražský primátor Bohuslav Svoboda během dnešní cesty po Praze 6. Šestá městská část je vůbec první, kam kvůli změnám v MHD primátor přijel. Starostka Prahy 6 Marie Kousalíková osobně předala primátorovi stovky připomínek lidí nasbíraných ve vyhlášené anketě. A nechybělo překvapení – elektromobil.

Hlavní foto

Úderem půl osmé ráno přijela na prostranství Strahova starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková elektromobilem. „Jsme první městská část, která ekologický automobil má a budou ho využívat naši inspektoři životního prostředí,“ řekla starostka.

Pak už ale pražskému primátorovi ukázala to, co lidé na Strahově dlouhodobě kritizují. Nesmyslné přebíhání cestujících z jedné zastávky k druhé. „Je to opravdu tragikomické, určitě se o co nejrychlejší změnu tady zasadím,“ řekl pražský primátor Bohuslav Svoboda.

Strahov ale není jediným problémem v MHD. Radnice požaduje znovuobnovení linky č. 218 a č. 217, lidé zase už zrušenou zastávku Pod Královkou. „Tady bude potřeba vše ještě vyhodnotit, předám podnět k řešení magistrátním dopravním odborníkům,“ slíbil primátor. To, že změny na Praze 6 opravdu lidé vnímají jako velký problém potvrzuje i v září vyhlášená anketa.