Mateřská školka Parléřova je po rekonstrukci

Radnice Prahy 6 v říjnu dokončila generální rekonstrukci mateřské školky v ulici Parléřova na Hradčanech.
Hlavní foto

Díky rekonstrukci a přístavbě v prostoru stávající terasy získala školka další prostory a celková kapacita tak narostla o 15 míst na 90 dětí.

Během čtyřměsíční rekonstrukce byla vyměněna elektroinstalace, opraveno sociální zařízení, školka má zrekonstruovanou a nově vybavenou kuchyň odpovídající předpisům nebo novou fasádu. Rekonstrukce školky stála městskou část 28 milionů korun.

Přestože městská část v posledním roce zvýšila kapacitu školek o 106 míst, pořád to nestačí. "V následujících dvou letech chceme získat nejméně dalších 200 míst," řekl starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

Příští rok by se měly začít stavět školky v ulici Velvarská a na Červeném vrchu. Další místa získá městská část rekonstrukcí školních objektů na náměstí Interbrigády a v ulicích Terronská a Bubeníčkova. "Případnou další krátkodobou potřebu chceme vyřešit pronájmem od soukromých subjektů. Rodiče ani děti by tuto formu nijak nepocítili, platby i ostatní režim by byly stejné jako v jiných obecních školkách," poznamenal starosta Chalupa.

Letos Praha 6 zahájila projekt, který ve volných prostorách základních škol buduje třídy pro předškoláky. Nové třídy zatím vznikly v základních školách na Hanspaulce a na Petřinách-jih.

Související články

U příležitosti Dne učitelů Praha 6 pravidelně oceňuje své nejlepší učitele ze svých základních i mateřských škol. Titul Vynikající učitel na návrh svých ředitelů přebírají pedagogové, kteří do své náročné práce přinášejí něco navíc, ať už jsou to atraktivní metody práce, inovace, spolupráce s dalšími institucemi, integrace znevýhodněných žáků nebo vytvářejí inspirativní prostředí pro žáky i kolegy.  

Celý článek28. 3. 2024