„Magické“ datum 7. 7. - ideální svatební den...

Velmi atraktivní je pro snoubence nejbližší sobota a datum 7. 7. 2007. A to díky třem sedmičkám, které by měly údajně novomanželům přinést štěstí. Podle numerologů znamenají sedmičky pochopení a účast. A to je určitě pěkný základ pro manželství.
Hlavní foto

V Praze 6 proběhne sobotu dvakrát více svatebních obřadů než jindy. Začnou už ráno v 8 hodin a poslední svatba proběhne v pět odpoledne.
„Budeme jich mít dvanáct. Jinak jich bývá kolem šesti. Zájem byl obrovský,“ připomíná starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa, který si zároveň připomněl své malé osobní jubileum – první měsíc strávený v manželství. Pro svůj svatební den si totiž vybral datum 1. 6. 2007.
„Oddávat se bude téměř na všech dostupných místech Prahy 6 – v oficiální obřadní síni ve Skleněném paláci, v Pelléově vile, v Písecké bráně nebo Břevnovském klášteře či jeho zahradách,“ dodal Chalupa.

Sobota tak bude náročná i pro úředníky, kteří budou v jednom kole.
„Nebylo by možné celý den odmluvit a odstát v jedné osobě, a tak se oddávající i matrikáři budou střídat,“ vysvětlila vedoucí odboru vnitřních věcí Olga Králová. Plně vytíženým oddávajícím úředníkem se v tento den stane také radní Prahy 6 Lukáš Pollert. Sám chce stihnout oddat pět párů.

Jako svůj svatební den si novomanželé magickou „sedmičkovou“ sobotu registrovali už vloni v červnu. Stejně tak na matrice Prahy 6 mají již nyní rezervace na další numerologicky významný den – 8.8.2008.