Lidé z Prahy 6 se budou rozvádět na Praze 2

Obyvatelé Prahy 6 budou ode dneška řešit své občanské soudní spory, například rozvody, dědictví, platby výživného na děti v Praze 2.
Hlavní foto

Občanskosprávní agenda Obvodního soudu pro Prahu 6 včera totiž zahájila svou činnost v Legerově ulici 7 na magistrále poblíž Nuselského mostu. Dům během tří měsíců prošel rychlou rekonstrukcí, aby se sem soudci mohli do počátku listopadu přestěhovat.

Obvodní soud šesté městské části donedávna sídlil v budově radnice Prahy 6. Ta mu však vypověděla smlouvu, protože potřebuje budovu ke svým účelům. Několik měsíců radní a soudci řešili, kam se instituce přestěhuje. Zvítězilo kompromisní řešení. Trestní úsek, vedení a správa obvodního soudu pro Prahu 6 se přesunuly do Čkalovy ulice v šesté městské části a civilní úsek pro občany právě do Legerovy ulice.

Lidé, kteří sem budou dojíždět, však musí počítat s tím, že v Praze 2 od listopadu fungují zóny placeného parkování. Poblíž je placené parkoviště a ti, kteří se budou chtít vyvarovat stresů s hledáním stání pro auto, budou mít zřejmě jednodušší cestu na Vinohrady hromadnou dopravou.

(převzato z deníku Právo, autor. K. Kudynová)