Letní kino u Keplera zahajuje 5. sezonu

V pořadí již pátou sezonu zahájí Letní kino u Keplera v pátek 23. června. Promítat bude v přírodním amfiteátru v parku Maxe van der Stoela na Hladkově po celé léto vždy v pátek a v sobotu po setmění. Program indie kina bude tvořit to nejlepší z nezávislých filmů posledních let.

Hlavní foto

Zahajovacím filmem bude v pátek 23. června romantický kanadský snímek o první lásce Falcon Lake, v sobotu 24. 6. následuje křehký festivalový hit o vztahu mladého otce a jeho dcerky Aftersun

„Najdete u nás pečlivě vybrané filmy, chytlavé úvody i zajímavé hosty. Pravidelně budeme zařazovat i pozoruhodné krátké filmy domácích tvůrců. K českým titulům budeme zajišťovat úvody či diskuse jako přidanou hodnotu pro diváky, které zajímá kulturní kontext a dialog. Model projekcí s hosty, tj. s úvodem, případně debatou, se nám osvědčil i v běžných kinech,“ říká Vít Schmarc, ředitel distribuční společnosti Artcam Films, která pro městskou část v této sezoně provoz kina zajišťuje.

„Mám velký deficit filmů, které bych rád viděl, ale v sezóně se na ně obvykle kvůli nedostatku času nedostanu. Doufám, že díky nabídce letního kina u Keplera tenhle deficit alespoň částečně srazím,“ těší se Jan Lacina, radní pro kulturu Prahy 6.

Kino pod širým nebem vzniklo jako výsledek 1. ročníku participativního projektu Nápad pro šestku, který v roce 2017 získal ve veřejném hlasování nejvyšší počet hlasů. Kino u Keplera letos slaví pět let a já jsem ráda, že novým provozovatelem budou lidé kolem Artcame. Sdílíme podobnou vizi kina jako letní artové scény, která Praze dlouhodobě chybí, a myslím, že lepší prostor než přírodní amfiteátr kousek od Pražského hradu jsme si vybrat nemohli. Úvodní projekce, film Falcon Lake o dospívání a prožitku první lásky v prostředí kanadské přírody, je za mě skvělým začátkem plnění této vize,“ říká Martina Kaňáková, která byla autorkou nápadu a kino před pěti lety zakládala.

Dramaturgie letního kina bude postavená především na kvalitní a originální programové nabídce distribuční společnosti Artcam Films, doplněné o další filmové tituly ostatních distributorů. V programu se objeví například netradiční milostné drama z exotického Maroka Modrý kaftan, islandský film Krásné bytosti, snímek o dospívání u moře Muréna, kostýmní romance Portrét dívky v plamenech, dokument o provokativním fotografovi Helmutu Newtonovi a další, dále české filmy s hosty a debatami (předpremiéra ­černé komedie Přišla v noci, experimentální Brutální vedro, erotické Hranice lásky, BANGER.) a další aktuální úspěšné artové filmy (hudební film The Doors, tragikomedie Nejhorší člověk na světě ad.).

Občerstvení je zajištěno ve spolupráci s Pivovarem Kladno Kročehlavy a nabídne jednoduchý koncept bistra s dobrým pivem, kvalitním vínem a nealkem (bio limonády Karásek). K zakousnutí budou v nabídce brambůrky, tyčinky a také quiche z Bistra Klecánky. Nápoje se budou podávat v zálohovaných kelímcích.

Letní kino u Keplera je umístěno do parku Maxe van der Stoela, pod Gymnáziem Jana Keplera. Promítat se bude v červnu a v červenci v pátek a v sobotu od 21:30, v září vždy v sobotu od 21:00 nebo dle aktuální světelné situace. Na místě jsou k dispozici židličky, lehátka a deky. Pro návštěvníky budou připravena dvě mobilní WC. VSTUPENKY jsou v prodeji online přes GoOut i na místě. Cena vstupenky je 100 Kč.

PROGRAM

23. 6. Falcon Lake

24. 6. Aftersun

‌30. 6. Nejhorší člověk na světě

1. 7. Muréna

7. 7. Osm hor

8. 7. Krásné bytosti

14. 7. Zkouška umění

15. 7. Portrét dívky v plamenech

21. 7. Velké nic

22. 7. Blízko

28. 7. Jabka

29. 7. Léto