Krajský Zlatý erb 2010: dvě stříbrné a jedna bronzová

Výprava Prahy 6 se včera V Clam-Gallasově paláci stala nejúspěšnější výpravou pražského krajského kola 12. ročníku soutěže Zlatý erb.
Hlavní foto

Hlavní cenu v kategorii městských webů převzali zástupci Prahy 7, vítězem mezi obcemi se stala Praha-Velká Chuchle. Jako nejlepší elektronická služba byly vyhlášeny Veřejné zakázky pod lupou Magistrátu hl. m. Prahy. Tito vítězové postupují do celostátního kola soutěže Zlatý erb.

"Gratulujeme vítězům. Přestože Praha 6 po dvou vítězství v této soutěži dokonce i v celostátním kole letos svou pozici neobhájí, nepovažuji druhé, třetí i čtvrté místo v elektronických službách a druhé místo v městských webech za neúspěch. Jen to potvrzuje, že internetové prezentace měst a obcí jsou  brány stále více vážně a to je i naší snahou," domnívá se starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa a dodává: "Vždy jsme se snažili dělat elektronické služby tak, aby z toho měli užitek především občané a věřím, že SMS podatelna tuto roli naplňuje bezezbytku. Od spuštění této služby chodí zhruba denně jedno podání pomocí esemesky."

Praha 6 i letos patřila k nejaktivnějším účastníkům. Do soutěže nominovala šest elektronických služeb a samotné webové stránky. Ty se umístily na druhém místě. Elektronické služby dopadly následovně:

2. místo - SMS podatelna
3. místo - Sněhová pohotovost
4. místo - Školské portály: Jak do školky, Jak do školy
7. místo - Facebook Prahy 6
10. místo - Pátrání po osobách
16. místo - Praha 6 v grafech

O umístění jednotlivých služeb spolu s komentáři porotců k těmto službám se můžete dočít na odkazu Porota a bodové hodnocení.

Charakteristiku jednotlivých elektronických služeb Prahy 6, přihlášených do letošního ročníku soutěže, najdete ke stažení v příloze této aktuality.