K 85 letům Prahy 6 vyšel kalendář s Čestnými občany Prahy 6

„K vydání velmi prestižního kalendáře s názvem Čestní občané Prahy 6 nás vedly dva hlavní důvody. Za prvé je určen pro rok, který si připomeneme jako kulaté výročí vzniku městské části. A za druhé, a to je již mimořádná shoda okolností, jsme dosud udělili jedenáct ocenění Čestný občan a jednu Cenu městské části, tedy máme celkem dvanáct oceněných osobností. A rok má dvanáct měsíců. Proto jsme se alespoň touto formou pokusili na tuto vzácnou konstelaci zareagovat,“ vysvětlil starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

Hlavní foto

„Příští rok bude více než jindy rokem bilančním. Kromě toho, že pátým rokem budeme žít v novém tisíciletí, připomeneme si také řadu významných mezníků. Od konce světové války uplyne šedesát let a zároveň to bude osmdesát pět let, kdy bylo rozhodnuto, že se převážná část území, tvořící dnešní Městskou část Praha 6, stane součástí hlavního města,“ oslovuje starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa občany ve svém příspěvku v novém kalendáři, který vydala městská část pro rok 2005 a pokračuje: „4. září roku 1920 podepsal totiž první prezident Československé republiky T.G.Masaryk zákon č. 144/1920, kterým se sedm z devíti katastrálních území dnešní Městské části Praha 6 – Břevnov, Bubeneč, Dejvice, Střešovice, Veleslavín, Vokovice a Liboc – staly součástí hlavního města.“

Tento den (4. září) proto radnice Prahy 6 vnímá jako den vzniku městské části, která je dnes jednou z nejžádanějších pro bydlení, administrativu i diplomatická a obchodní zastoupení nejen v hlavním městě, ale i v rámci celé republiky.

Kalendář vyšel nákladem 1500 ks, je zdarma a jeho distribuce probíhá prostřednictvím všech informačních kanceláří radnice (tedy přímo na radnici, v Břevnově, na sídl. Dědina a v Suchdole).

Provedení kalendáře je velmi reprezentativní: má 14 listů, velikost 435 x 335 mm, gramáž 250 g/m2 křída, lesk, matný lak, čtyřbarevný oboustranný potisk 4/1, knihařské zpracování, vazba Twine-wire.