Jednička se inspirovala na Šestce

Zástupci městské části Praha 1 se dnes přišli inspirovat a získat know-how na tvorbu úspěšné webové prezentace k sousední městské části, do Prahy 6.
Hlavní foto

Především se zajímali o nejúspěšnější moduly webu Prahy 6, jaké jsou ohlasy, jak účinně a srozumitelně strukturovat radniční web a zároveň jak vytvořit jednoduché administrační prostředí, aby i bez znalosti programovacích jazyků bylo možné rychle a přehledně aktualizovat webové stránky.

„Nejsme spokojeni se současnou podobou webových stránek Prahy 1. Proto pracujeme na jejich zlepšení a přiblížení se k občanům jako skutečné služby a informačního média. Pro čerpání podnětů a hledání inspirace jsme si logicky vybrali podle našeho názoru nejlepší webovou prezentaci městské části, konkrétně Prahy 6. Jsme rádi, že nám kolegové dejvické radnice vyšli vstříc. Věřím, že to nebyla poslední spolupráce těchto dvou městských částí, které spolu navíc sousedí,“ řekl mluvčí Prahy 1 Alexander Koráb.

„Zaujalo nás především srozumitelné a intuitivní administrační prostředí, ve kterém opravdu každý, kdo k tomu dostane přístup, může aktualizovat webové stránky. Jen tak se toto médium stává prvním zdrojem informací, protože je velmi jednoduché umístit na něj často velké množství informací, aniž by se tomu musel věnovat nějaký programátor. S aplikací Prahy 6 to dokáže opravdu každý,“ potvrdil Jiří Verner, ICT koordinátor.

„Kouzlo aplikací jako jsou například MMS či SMS, které Praha 6 na stránkách využívá, vidím v jejich jednoduchosti a zároveň oblíbenosti,“ dodal Martin Krška, zodpovědný za budoucí webové prezentace Prahy 1.

O zvyšující se oblíbenosti některých modulů na webu Prahy 6 svědčí i množící se reakce. „Vážení, moc děkuji za neuvěřitelně rychlé vyřešení nepořádku na cestě mezi Petřinami a hotelem Crystal a poté i úpravu zablácené cesty. Bohužel další vyhozená lednice a plechovky od barev se tam objevily hned druhý den. Ale to už snad zvládneme sami. Ještě jednou díky za všechny :-),“ napsala Lucie Mertlíková svou zkušenost s využitím ememesek.
„Děkuji-asi nejen za sebe-za rychlé vyřízení fotografické připomínky a především za opravu cestu mezi Petřinami a Veleslavínem, pod železnými schody,“ připojil se jiný uživatel lokálního MMS-ing.

„Těší nás, že nejen poroty různých soutěží, ale i naši kolegové z jiných radnic oceňují přínos naší webové prezentace a dokonce jí v jistém slova smyslu považují za normotvornou. Oceňuji, že na radnici Prahy 1 tuto možnost poučit se z našich stránek využili a nešli cestou objevovat již objevené. Nemáme problém s tím komukoliv prozradit, jak náš web funguje. S městskými částmi nejsme žádná konkurence. Přínos a užitečnost webových stránek je bez hranic a prospěch z toho má mít především občan. Nikde není řečeno, že se někdy nějakým úspěšným modulem či projektem z jiné části Prahy či jiného města nebudeme inspirovat pro změnu v Praze 6,“ míní starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.