I přes změny v termínech dojde ke zprovoznění tunelu Blanka v roce 2014

Magistrát hl. m. Prahy oddálil termín dokončení stavby úseku Městského okruhu vedoucího územím městských částí Praha 6, 7 a 8. Radnice šestého městského obvodu i přes posun tohoto termínu nadále trvá na tom, aby samotný tunel Blanka byl zprovozněn podle původního plánu, tedy v roce 2014.

Pražský magistrát v uplynulých dnech změnil nejzazší termín dokončení části staveb probíhajících na Městském okruhu v úseku Myslbekova – Pelc – Tyrolka na konec roku 2016. „Všechny změny týkající se postupu prací souvisejících ať už se samotnou výstavbou tunelu Blanka, komplexem na něj navazujících komunikací či úpravou jejich okolí bedlivě a s napětím sledují téměř všichni obyvatelé naší městské části,“ říká starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková a poznamenává: „Rozhodnutí hlavního města, které vlastně oddaluje vyhlídku našich obyvatel na lepší životní prostředí, nás opravdu moc nepotěšilo.“ Představitelé pražského magistrátu však radnici i občany Prahy 6 ubezpečují, že na termínu zprovoznění samotného tunelu Blanka v roce 2014 se tímto krokem nic nemění. „Změna termínu dokončení některých navazujících staveb je způsobena zejména postupným přidělováním finančních prostředků na jednotlivé roky výstavby. Posunutý termín jejich realizace se však nedotkne otevření tunelu,“ vysvětluje zdůvodnění magistrátních úředníků zástupce starostky René Pekárek a doplňuje, že navazujícími stavbami je myšlena zejména výstavba parkovišť, opravy bastionů a v neposlední řadě dokončování zeleně. „Budeme trvat na tom, aby představitelé hlavního města dodrželi svůj slib a tunel byl otevřen v roce 2014, protože jakékoliv další oddalování jeho dokončení by vnímali obyvatelé všech zasažených městských částí velmi negativně,“ dodává starostka Marie Kousalíková.

Související články

Zatížení Prahy 6 individuální automobilovou dopravou, která směřuje do hlavního města ze severozápadu od metropole, atakuje hranice únosnosti. Praha 6 připravila soubor opatření, která podpoří cestování hromadnou dopravou. Na společné schůzce je zástupci Prahy 6 představili starostům a starostkám obcí, jejichž obyvatel se chystané novinky dotknou nejvíce. První změny by měly přijít už v létě.

Celý článek24. 4. 2024

Městská část Praha 6 podporuje výstavbu železnice v rámci celkového záměru modernizace trati Praha – Kladno s připojením Letiště Václava Havla. Vznik nové železniční zastávky Dlouhá míle s navazujícím prostorem je s městskou částí průběžně konzultována a předkládaná řešení převážně akceptují požadavky městské části.

Celý článek15. 4. 2024