Farmářské trhy 2012 startují již tuto sobotu

Farmářské trhy na Kulaťáku zahajují třetí rok tradičně v sobotu od 8 do 14 hodin. Slavnostně je zahájí starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková, a to 24. března v 10 hodin.

Hlavní foto

„MČ Praha 6 jako první zaštítila jak samotné farmářské trhy v roce 2010, tak v roce 2011 zahraniční účast na nich. Chceme letos vyzvat zahraniční ambasády ke spolupráci i na farmářských trzích. Na území naší městské části je největší množství ambasád, rezidencí a my s nimi dlouhodobě spolupracujeme,“ říká starostka městské části Praha 6 Marie Kousalíková.

„V letošním roce chceme podstatně rozšířit prezentaci zahraničních produktů, farmářů, tradičních specialit i hotových jídel,“ dodávají organizátoři z občanského sdružení Farmářské trhy a upřesňují: „V žádném případě to však nebude znamenat snížení nabídky tradiční české produkce. Je vidět, že farmáři uzpůsobili trhům svou produkci, svědčí o tom jejich letošní zájem o trhy na Kulaťáku.“

Srovnávání kvalitních a zajímavých výrobků od malých a středních farmářů z Čech a z ostatních států bude v rámci EU zajímavou a velmi sledovanou sérií akcí. Farmáři ze zahraničí odprezentují typické domácí produkty své země – květiny, sýry, ryby, cukrovinky a s mnoho dalších. Kultura gastronomie je součástí poselství našich národů i vizitka ambasadorů v našich zemích.

„Několik z letošních farmářských trhů bude také věnováno speciálně květinám a bylinám. Praha 6 je známa svou mimořádnou květinovou výzdobou. Na trhu budou dostupné jak řezané květiny, tak květiny vhodné k výsadbě do záhonů či truhlíků. Trhy budou zaměřeny také na čerstvé byliny, o které je na trzích obecně obrovský zájem,“ říká starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková.

Na trhu se bude opět prezentovat charita – tentokrát to bude Domov svaté Rodiny, který poskytuje celoroční ubytování mentálně a kombinovaně postiženým klientům. Na trzích budou nabízet výrobky z terapeutických dílen.

Farmářské trhy budou probíhat každou sobotu od 8 do 14 hodin na stejném místě jako vloni, tedy na Vítězném náměstí. Přesněji u křižovatky ulic Technická a Šolínova. Výjimkou bude jen sobota 26. 5., kdy se bude konat Bambiriáda. Během letních prázdnin budou trhy pořádány každou druhou sobotu (tzn. 7. 7., 21. 7., 4. 8. a 18. 8.). Poslední Farmářské trhy se budou konat 24. 11. 2012 a plynule na ně navážou Adventní trhy. Ty se budou konat v následujících termínech: 30. 11., 1. 12., 7. 12., 8. 12., 14. 12., 15. 12., 21. 12. a 22. 12. 2012. V pátek vždy od 12 do 18 hodin, v sobotu od 8 do 14 hodin.

Chybět nebude dětský koutek se živými zvířaty, malováním na obličej, občerstvení.

Farmářské trhy na Kulaťáku se konají každou sobotu od 8 do 14 hodin.

Další info: www.praha6.cz ,  www.farmarske-trhy.cz  a www.facebook.com/farmarsketrhy.