EXKLUZIVNÍ FOTOGRAFIE: D. Svoboda skáče ze čtyř tisíc metrů, J. Kulhavý chytá skoro metrového kapra

Praha 31. 10. 2012 – Zlatí olympionici David Svoboda a Jaroslav Kulhavý dnes při slavnostním přijetí na radnici Prahy 6 odhalili fotografie, které zatím nikde jinde neukázali. Oba společně s ředitelem ASC Dukla Jaroslavem Priščákem přijali pozvání starostky MČ Praha 6 Marie Kousalíkové. Chyběla jen zlatá oštěpařka Barbora Špotáková.  Na besedě s olympioniky nechyběly desítky dětí ze základních škol Prahy 6.

Hlavní foto

Pro každého ze zlatých olympioniků měla starostka přichystané malé překvapení. „David Svoboda se teď chystá do Mexika, proto mu věnuji průvodce. Jaroslav Kulhavý zase staví dům, proto se mu určitě hodí poštovní schránka,“ řekla starostka.

Oba dárky velmi překvapila. A překvapení donesli i olympionici – unikátní fotografie.

„V červené kombinéze takhle skáču z výšky čtyř tisíc metrů, snímek je z loňského léta z Příbrami,“ řekl zlatý pětibojař David Svoboda k seskoku, který zatím do jeho pětiboje jako disciplína nepatří.

Cyklista s prutem v ruce a velkým úlovkem? Přesně to je na fotografii. „Kapr měl asi 85 centimetrů, takový úlovek se povede málokdy,“ popisuje svoji fotku zlatý cyklista Jaroslav Kulhavý.

A ještě jedno malé tajemství – Barbora Špotáková si pořídila psa. Dárek pro ni tak převzal ředitel ASC Dukla Jaroslav Priščák. Už dnes čeká olympioniky Slavnostní večer vyhlášení ankety „Armádní sportovec roku 2012“ spojený s křestem kalendáře „Dukla 2013“ a knihy „Zlatý lesk z Londýna“.

A co bude pak? David Svoboda se chystá do Mexika, Jaroslav Kulhavý na další tréninky.