Dva milióny obci Šenov na odstranění následků povodně

Zastupitelé Prahy 6 na dnešním mimořádném jednání schválili poskytnutí daru v celkové výši 2 mil. korun obci Šenov u Nového Jičína na odstranění následků povodně z minulého měsíce.
Hlavní foto

Kdo rychle dává, dvakrát dává…
Koncem června tohoto roku postihla Novojičínsko, Jesenicko a Prachaticko nečekaná povodeň. Jednou z povodněmi zasažených obcí byla i obec Šenov u Nového Jičína. Po kontaktu se starostou obce Šenov u Nového Jičína panem Vladimírem Demeterem byla již v sobotu 27. 6. 2009 vypravena do postižené oblasti materiální pomoc Prahy 6 s vysoušeči a nezbytnými hygienickými pomůckami v celkové hodnotě zhruba 600.000 Kč. Po upřesnění nejdůležitějších požadavků obyvatel postižené obce poskytne Praha 6 postižené obci ještě finanční prostředky v celkové výši 1,4 mil Kč.
"Velmi oceňuji rychlost, s jakou se zastupitelé Prahy 6 dokázali sejít v prázdninovém období. Díky tomu můžeme potřebnou pomoc poskytnout rychle, protože právě rychlost je pro obyvatele zatopených domů v těchto dnech ta nejdůležitější veličina," tvrdí starosta Tomáš CHalupa.


Některé příklady pomoci od Prahy 6 v minulosti

2006 – finanční dar ve výši 2 mil. korun na odstranění následků povodní městu Veselí nad Lužnicí
2005 - pomoc ve výši 1 miliónu korun pro postižené území tsunami v Asii
2004 - finanční dar ve výši 300.000 Kč na pomoc při odstraňování následků přírodní katastrofy v oblasti Vysokých Tater

Související články

Praha 6 od července přebírá od Magistrátu hlavního města Prahy agendu přestupků. Za tímto účelem vzniklo oddělení přestupků, které bude součástí odboru přestupkového řízení, a od 22. dubna bude nově v provozu v poliklinice Pod Marjánkou na Břevnově. Ve dnech 18. a 19. 4. se odbor přestupkového řízení stěhuje z původní adresy Dr. Zikmunda Wintra 768/20 na polikliniku a v těchto dnech bude pro veřejnost uzavřen.

Celý článek16. 4. 2024