DOKUMENT: V PRAZE 6 PODEPSÁNA KOALIČNÍ SMLOUVA

Koaliční smlouva mezi politickými stranami a hnutími TOP 09, ANO 2011, STRANOU ZELENÝCH, STAROSTY A NEZÁVISLÝMI a KDU-ČSL byla podepsána byla v pátek 14. 11. 2014 před třetí hodinou odpoledne. 

Strany a hnutí se dohodly, že starostou městské části Praha 6 bude Mgr. Ondřej Kolář (TOP 09). Post čtyř místostarostů obsadí: Ing. arch. Eva Smutná (TOP 09), Ing. arch. Martin Polách (ANO 2011), Mgr. Petra Kolínská (Strana zelených), Mgr. Jan Lacina (Starostové a nezávislí). 

Podle smlouvy je také dohodnuto, že Rada městské části se bude sestávat z 9 členů, a to v poměru: 4 členové za TOP 09, 2 členové za ANO, 2 členové za SZ a 1 člen za STAN. 

Celé znění koaliční smlouvy je ke stažení v příloze tohoto článku - "KOALIČNÍ SMLOUVA 2014 - 2018". 

Složení Zastupitelstva MČ Praha 6 - celkem 45 zastupitelů - seznam ZDE!

koalice: TOP 09 - 11 mandátů, ANO 2011 - 8 mandátů, Strana zelených - 6 mandátů, Starostové a nezávislí - 5 mandátů, KDU-ČSL - 2 mandáty.

opozice: ODS - 6 mandátů, ČSSD - 4 mandáty a KSČM - 3 mandáty.

Ustavující zasedání Zastupitelstva městské části Praha 6 se koná v pátek 21. 11. 2014 od 10:00 hodin v v budově ÚMČ Praha 6, Čs. armády 23, 6. patro - jednací sál zastupitelstva. Více informaci čtěte ZDE!

Hlavní foto

SLOŽENÍ RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI

  • TOP 09:

Mgr. Ondřej Kolář - starosta; reprezentace, vnější a vnitřní vztahy, zahraniční vztahy, právní vztahy, EU fondy, grantová politika

Ing. arch. Eva Smutná - zástupkyně starosty pro územní rozvoj a plánování

Ing. Jaromír Vaculík - radní pro ekonomiku, investice, rozpočet a majetkoprávní politiku

Ing. Milena Hanušová - radní pro sociální a zdravotní politiku

 

  • ANO 2011:

Ing. arch. Martin Polách - zástupce starosty pro strategický rozvoj a veřejný prostor 

Ing. Roman Mejstřík - radní pro sport a volný čas, správu, pronájmy a výpujčky bytových a nebytových prostor v bytových domech včetně inventarizace a evidence a pro správu grantů poskytovaných městské části z hlavního města

 

  • Strana zelených:

Mgr. Petra Kolínská - zástupkyně starosty pro dopravu, bezpečnost a památkovou péči

MUDr. Antonín Nechvátal - radní pro životní prostředí, čistotu a vzhled městské části, odpadové hospodářství a údržbu a revitalizaci parků a zeleně

 

  • Starostové a nezávislí:

Mgr. Jan Lacina - zástupce starosty pro školství, kulturu, otevřenou radnici

 

  • KDU-ČSL:

MUDr. Marián Hošek - uvolněný člen zastupitelstva pro strategickou koncepci a rozvoj zdravotní a sociální politiky s právem účasti na jednání rady s poradním

Celé znění koaliční smlouvy je ke stažení v příloze tohoto článku - "KOALIČNÍ SMLOUVA 2014 - 2018". 

Na fotografii – zleva: Antonín Nechvátal (SZ), Roman Mejstřík (ANO 2011), Martin Polách (ANO 2011), Jaromír Vaculík (TOP 09), Jan Lacina (STAN), Ondřej Kolář (TOP 09), Petra Kolínská (SZ) a Marián Hošek (KDU-ČSL).