Děti potěšily barvy i klouzačka

Několika písničkami i za doprovodu fléten přivítala zhruba šedesátka dětí novou mateřskou školu, která byla včera slavnostně otevřena včera ve Velvarské ulici v Dejvicích.

Hlavní foto

Dohromady se jich však do nové mateřinky vejde ještě o čtyřicet víc. "Proto si říkáme Stonožka," zmínila ředitelka školky Libuše Lichtnegerová. Děti byly zase nadšeny z množství barev, které je obklopují. "Nejvíc se mi líbí klouzačka," řekl pětiletý Bertík.

Budova se čtyřmi třídami vyrostla vedle nynější mateřské školy. Nová školka je nízkoenergetická, ušetří se třeba díky solárním panelům, které má namontované na střeše. Její stavba vyšla na 65 milionů korun. Školka byla navíc postavena za velmi krátkou dobu. Na výstavbu čtyř nových tříd a zázemí školky stačily pouhé čtyři měsíce.

Fotogalerie na Facebooku ZDE

Související články

U příležitosti Dne učitelů Praha 6 pravidelně oceňuje své nejlepší učitele ze svých základních i mateřských škol. Titul Vynikající učitel na návrh svých ředitelů přebírají pedagogové, kteří do své náročné práce přinášejí něco navíc, ať už jsou to atraktivní metody práce, inovace, spolupráce s dalšími institucemi, integrace znevýhodněných žáků nebo vytvářejí inspirativní prostředí pro žáky i kolegy.  

Celý článek28. 3. 2024