Cyklistická Pražská padesátka a Pražský dětský sprint opět v Dejvicích

Tradiční závod horských kol Pražská padesátka, určený pro širokou veřejnost, startuje letos již po čtyřiadvacáté, a to v sobotu 17. 9. z dejvického kampusu. Závod vyzývá jak dlouholeté, tak nové účastníky největšího cyklistického klání se startem na území Prahy. Včetně dětí, pro které je připraven jejich vlastní závod – Pražský dětský spint.

Hlavní foto

„Pražská padesátka nese stejně jako v loňském roce podtitul Memoriál Jana Hrubeše. Tímto gestem bychom spolu s organizátory opět rádi připomněli život jednoho z podporovatelů akce, který stál i u zrodu samotného závodu,“ připomíná Jan Lacina, místostarosta pro sport, kulturu a volný čas.

Pražský dětský sprint startuje v sobotu v 9:00, 24. ročník Pražské padesátky v 10:00. Dospělé závodníky čeká jedinečná 50 km trasa s převýšením 910 m, dětský závod je připraven v délce od 650 m do 3250 m, dle věkové kategorie pro účastníky ročníků narození 2007–2017. Trasa závodu pro dospělé začíná a končí v Kampusu Dejvice na Praze 6, projíždí krásným prostředím Divoké Šárky, Horoměřic, Zákolan a především, vede kolem zříceniny kulturní památky hradu Okoř. Pražský dětský spint je celý situován v Kampusu Dejvice. Na závodníky čekají odměny, především na děti, a to nejen v podobě medaile. Kromě tradičního závodu jednotlivců myslí Pražská padesátka i na týmového ducha. Přihlásit se lze jako mužský, ženský, smíšený, firemní VIP nebo rodinný tým.

Závod doplňuje bohatý doprovodný program přímo v areálu ČVUT. Mimo stánků s občerstvením se můžete těšit na virtuální realitu, exhibice mistra světa v biketrialu Petra Krause, dětské cvičení, zážitkovou dopravní prevenci či dětské florbalové hřiště. Připravena je také tombola, hudební program, a mnoho dalšího.  

REGISTRACE: https://prazska50.cz/stranka/registrace/

Oficiální stránky závodu: https://prazska50.cz

Související články