ČVUT založila novou fakultu

Po více než 40 letech vznikla na Českém vysokém učení technickém nová fakulta. Jde o fakultu informačních technologií (FIT).
Hlavní foto

Informační technologie se na ČVUT už vyučují, ale na fakultě elektrotechnické, nicméně požadavky na kvalifikované inženýry v této oblasti stále rostou. „Trh práce potřebuje ročně kolem šesti tisíc skutečně kvalifikovaných lidí, kteří by pracovali v odděleních informatiky institucí, úřadů a výrobních závodů,“ uvedl rektor ČVUT Václav Havlíček.

Celý článek ZDE

Praha 6 universitní
Praha 6 je dnes sídlem pěti vysokých škol, které svou formou a obsahem spoluutváří charakter městské části. Největší je areál Českého vysokého učení technického. Škola, která oslavila v akademickém roce 2006/2007 300 let od svého založení, je největší a nejstarší vysoká technická škola ve střední Evropě. Dosud na sedmi fakultách (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství) studuje více než 23 tisíc studentů (z toho téměř 1000 zahraničních).

Související články

U příležitosti Dne učitelů Praha 6 pravidelně oceňuje své nejlepší učitele ze svých základních i mateřských škol. Titul Vynikající učitel na návrh svých ředitelů přebírají pedagogové, kteří do své náročné práce přinášejí něco navíc, ať už jsou to atraktivní metody práce, inovace, spolupráce s dalšími institucemi, integrace znevýhodněných žáků nebo vytvářejí inspirativní prostředí pro žáky i kolegy.  

Celý článek28. 3. 2024