Budoucí Centrum 6 registruje podnikatele

Městská část pracuje na přípravách otevření Občansko-podnikatelského centra s názvem Centrum 6. Nabídnout by mělo rychlé a kvalifikované informace o službách, obchodu a řemeslech v Praze 6 a poradenský servis. Podnikatelé se už nyní mohou registrovat na bezplatné infolince  800 100 479.

Hlavní foto

Pro podnikatele zde budou pořádány konference, školení, tématické semináře. Centrum 6 nabídne informace o možnostech podnikání a řadu dalších služeb pro začínající a stávající podnikatele. To vše na jednom místě. Podnikatelé se již nyní mohou zdarma hlásit do nově vznikající databáze registru.

Centrum 6 se má stát informačním uzlem pro šestkové obyvatele a podnikatele. Fungovat by mělo od září, v prostorách Skleněného paláce na nám. Svobody. Projekt je z velké části financován v rámci Operačního programu Praha – Konkurenceschopnost, který byl podpořen z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Zapojte se do databáze
"Centrum 6 bude na jedné straně pomáhat podnikatelům a na straně druhé občanům Prahy 6, kteří jednoduchou cestou zjistí dostupnost a nabídku podnikatelů ve svém okolí," říká radní Ondřej Balatka, který vznik centra připravuje. „Projekt umožní podnikatelům prezentovat nabídku jejich služeb směrem k občanům Prahy 6. V Praze 6 evidujeme 36 tisíc podnikatelských subjektů a věříme, že dojde k výraznému zjednodušení kontaktu mezi podnikatelskou sférou a občany," domnívá se radní Ondřej Balatka.

V současné době Praha 6 vytváří databázi živnostníků a podnikatelů působících na Praze 6. „Aby databáze měla význam pro podnikatele i občany, musí být zaplněna právě podnikateli. Ti se mohou registrovat prostřednictvím mailu," uvedl Balatka. Do databáze se mohou hlásit menší a drobní podnikatelé, živnostníci nebo řemeslníci, kteří mají místo podnikání nebo provozovnu na Praze 6. Nejde však jen o řemeslníky, ale i o majitele fittness center, zdravotnických zařízení, jazykových kurzů a podobně. Právě na malé a střední podnikání je centrum zaměřeno. Pro podnikatele, kteří se registrují do databáze, zajistí Centrum 6 zdarma vlastní webové stránky.

Zájemci se na webu či přepážkách Centra 6 dozvědí podrobné informace o všech provozovatelích služby, kterou shánějí, včetně otevírací doby nebo cen. Podnikatelům pak bude centrum sloužit kromě bezplatného zařazení do databáze i jako kontaktní bod, kde najdou například přehled lidí shánějících práci nebo krátkodobou brigádu. Záměrem radnice je totiž kromě propojení nabídky a poptávky po službách i ambice zmírnit dopady hospodářské krize na své obyvatele.

Radnice proto vyzývá podnikatele Prahy 6 o zapojení do společného projektu, neboť bez spolupráce radnice, občanů a podnikatelů nemůže být projekt úspěšný. Do Centra 6 je možné se registrovat prostřednictvím bezplatné infolinky  800 100 479.

Režim infolinky: PO-ČT 8-16 / PÁ 8-12. Dotazy nebo požadavky na registraci lze zasílat na: centrum6{zavináč}praha6{tečka}cz

Další informace: Živnostenský odbor úřadu městské části, tel.:  220 189 851,  220 189 861 http://www.praha6.cz/odbor11.html

(podle čas. Šestka)

Související články

Praha 6 od července přebírá od Magistrátu hlavního města Prahy agendu přestupků. Za tímto účelem vzniklo oddělení přestupků, které bude součástí odboru přestupkového řízení, a od 22. dubna bude nově v provozu v poliklinice Pod Marjánkou na Břevnově. Ve dnech 18. a 19. 4. se odbor přestupkového řízení stěhuje z původní adresy Dr. Zikmunda Wintra 768/20 na polikliniku a v těchto dnech bude pro veřejnost uzavřen.

Celý článek16. 4. 2024