Aprílové žerty stranou: spustili jsme další ročník programu Šestka táborová  

I v letošním roce podpoří Praha 6 rodiny s dětmi v tradičním programu Aktivní město – Šestka táborová. Program byl sice zahájen 1. dubna, na Apríla, ale rozhodně se nejedná o aprílový žert.

Hlavní foto

Na prázdninové pobyty dětí ve věku 3 až 18 let na letních táborech – pobytových, příměstských nebo sportovních soustředěních – získají rodiče od radnice městské části příspěvek 800 Kč na 1 dítě.
Protože se tato forma podpory volnočasových aktivit dětí v době letních prázdnin osvědčila, i během nadcházejících měsíců mají rodiče možnost získat od radnice příspěvek na úhradu nákladů s těmito aktivitami. Opět, jako již několikátým rokem, se tak děje prostřednictvím aplikace Aktivní město, která zajišťuje jak přidělení samotného příspěvku, tak také jeho uplatnění u některého z mnoha organizátorů letních aktivit,“ shrnuje zaměření programu radní pro sport, kulturu a volný čas Jan Lacina a dodává: „Alokovaný rozpočet by měl pokrýt příspěvky pro více než 3500 dětí, v letošním roce podpoříme děti s trvalým pobytem v naší městské části, možnost získat příspěvek mají ale také ukrajinské děti s dočasným pobytem, které navštěvují na Praze 6 mateřskou, základní nebo střední školu. I těmto žadatelům náš program vychází vstříc. A nás těší opravdu velký zájem rodičů, kdy za prvních 24 hodin po spuštění je již takřka 60% rozpočtu alokováno.

Program Šestka táborová probíhá od 1. 4. do 1. 9. 2024. Přidělený příspěvek ve výši 800 Kč na 1 dítě v případě nevyužití automaticky expiruje po 60 dnech od jeho nabití. V nabídce jsou prázdninové aktivity již od více než tisícovky poskytovatelů z celé ČR. Pokud ale mezi nimi nenajdete právě toho svého, informujte jej o možnosti zapojení se do programu, anebo využijte zákaznickou linku Aktivní město (241 043 230).

Související články

Na největší čarodějnickou párty se 30. dubna na Ladronku sletí české hudební hvězdy kapely UDG, Maxim Turbulenc a zpěvák Jakub Ondra. Malí čarodějové se mohou přiučit magii od kouzelníka Kravaty a vyzkouší si své magické schopnosti v zábavných úkolech na Kouzelné stezce. Akce pořádaná městskou částí Praha 6 je pro návštěvníky zdarma.

Celý článek23. 4. 2024