Aktuálně ze Zastupitelstva MČ Praha 6

V pátek 28. června 2013 se uskutečnilo už 20. zasedání Zastupitelstva městské části Praha 6. Uvnitř článku přinášíme přehled nejzajímavějších schválených bodů.

Hlavní foto

Peníze knihovně

Zastupitelé schválili udělení finančního příspěvku 300 tisíc korun na provoz městské knihovny v Dejvicích. Příspěvek radnice je udělován knihovně každoročně a je určen na podporu rozvoje služeb a informačních technologií pro veřejnost.

Prodej bytů

Zastupitelé Prahy 6 schválili prodej 33 volných, převážně malometrážních obecních bytů za nejvyšší nabídku. Rozhodujícím faktorem byla nabízená cena. Do výběrových řízení bylo podáno celkem 453 nabídek, přičemž každý uchazeč mohl získat pouze jeden byt. Nabízené ceny se pohybovaly mezi 30 a 50 tisíci korunami za metr čtvereční.

Čestná občanství

Zastupitelé schválili návrh na udělení čestných občanství lékaři Janu Betkovi, překladateli Shakesperova díla Martinu Hilskému a diplomatovi Otto Pickovi. Osobnosti, které se zasloužily o rozvoj a věhlas Prahy 6, převezmou ocenění při slavnostním ceremoniálu 4. září v rámci oslav Dne Prahy 6.

Pelléova vila

Zastupitelé snížili finanční příspěvek na podporu činnosti o. p. s. Pelléova vila na půl milionu korun. Společnost provozuje ve zrekonstruované vile galerii, ve které je umístěna sbírka afrického umění a průřezové dílo obrazů, maleb a grafiky Jiřího Anderleho.

zdroj: Šestka