SPECIÁL: ADVENTNÍ FARMÁŘSKÉ TRHY STARTUJÍ UŽ DNES!

UVNITŘ ČLÁNKU KOMPLETNÍ PRŮVODCE A SEZNAM PRODEJCŮ! Na prvním adventním trhu se představí certifikované výrobky “Šumava - originální produkt” a také Národní park Šumava v rámci akce Dny Šumavy pořádané MŽP. Adventní farmářské trhy na Kulaťáku jsou klasické farmářské trhy doplněné vánočním sortimentem. V prodeji budou kromě standardních potravin také vánoční stromky, adventní věnce, drobné dárky od mladých tvůrců. Další informace vždy na www.farmarske-trhy.cz.

Hlavní foto

Adventní farmářské trhy na Kulaťáku začínají v pátek 30.11. ve 12 hodin.

1. adventní trh: 30. 11. a 1. 12.
2. adventní trh: 7. a 8. 12.
3. adventní trh: 14. a 15. 12.
4. adventní trh: 21. a 22. 12.

Vždy v pátek od 12:00 – 18:00, v sobotu 8:00 – 14:00 hodin.

Na prvním adventním trhu se představí certifikované výrobky “Šumava - originální produkt” a také Národní park Šumava v rámci akce Dny Šumavy pořádané MŽP.

Mezi prodejci budou:

Řezbářství Tittl / Velhartice: Šumavský řezbář z Horské Kvildy, proslulý výrobou betlémů, který představí své výrobky a zároveň i jejich výrobu.

Páteříky, vinuté perle: Tradiční šumavské šperky, paní Zahálková ukáže také, jak se vyrábí.

Pstruhařství Mlýny: Známý prodejce farmářských trhů na Kulaťáku. Chovatel a prodejce kvalitních a čerstvých ryb. Pstruhařství bude mít tentokrát i své ryby i na grilu.

Šumavské stromky: Prodej smrčků a jedliček ze školky národního parku v Srní. Prodej podpoří výsadbu nových stromů na Šumavě, ke stromkům bude návod, jak je uchovat a případně vrátit zpět do přírody.

Správa Národního parku Šumava: Informační stánek Správy Národního parku Šumava, k dostání budou publikace o parku, drobné dárkové předměty, informace o zimních programech v parku a Bílé stopě.

Představí se různých regionálních produktů ze Šumavy

Dekorační keramika / Železná Ruda: Keramika ze Železné Rudy - adventní talíře, svícny, andělíčci, čerti, zvonky a zvonkohry.

Naše dobroty / Pohorská Ves: Marmelády a jiné dobroty z malebné vesničky Pohorská Ves.

ZEFA / Volary: ZEFA Volary navazuje na proslulé volarské řezníky a uzenáře. Hovězí a vepřové maso, uzenářské výrobky, tradiční zelňáky a ručně válené kváskové minichleby.

V dětské dílně budou děti zdobit dřevěné vánoční ozdoby vyrobené v parkové truhlářské dílnyě ze šumavských smrků. Děti se také mohou účastnit startu Bílé stopy, kterou uspořádají parkoví strážci (Informační a strážní služba NPŠ) - běhu na minilyžích. Strážci jim také řeknou o své práci v národním parku.

Stromek za stromek

Kupte velký nebo malý, zasadíte živý. Přímo ze Šumavy na Kulaťák přijedou vánoční smrčky a jedličky v květináčích. Koupí živého stromku v květináči nebo dřevěné ozdoby ve tvaru vánočního stromku podpoříte výsadbu nových stromků na Šumavě. Za každý vámi zakoupený stromek během Dnů Šumavy v Praze bude vysazen jeden nový stromek v šumavském parku.