20. Společenský večer Prahy 6 vybral statisíce na povodně i handicapované

Poprvé ve své dvacetileté historii byl Společenský večer Prahy 6 ve znamení pomoci občanům šesté městské části zasažených ničivou povodní. Radnice v rámci večera uspořádala povodňovou sbírku. Partnerem večera bylo už tradičně Konto BARIÉRY. To v aukci vybralo peníze na auto pro Annu.

Hlavní foto

„Poté, co v Sedlci a Podbabě udeřila ničivá vlna, jsem zvažovala, že poprvé v historii společenský večer zruším. Pak ale přišla možnost uspořádat v rámci večera veřejnou sbírku ve prospěch obyvatel Prahy 6 zasažených povodní,“ řekla Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6.

Konečnou částku, která se vybrala prostřednictvím kasiček i na speciálně zřízený účet oznámíme v nejbližších dnech.

Praha 6 má stále zřízený účet na přijímání povodňových darů - č. ú.: 1222-2000866399/0800, variabilní symbol: 4191620114. Děkujeme!

Stejně jako v předchozích letech jsme také společně s Kontem BARIÉRY pořádali dražbu uměleckých děl za symbolickou vyvolávací cenu, jejíž výtěžek půjde na pomoc osmnáctileté Anně Krátké.

V roce 2011 měla autonehodu. Nedokáže proto pohnout nohama od kotníků dolů. Na kratší vzdálenosti se pohybuje s berlemi, ale na delší vzdálenosti používá invalidní vozík. Nejvíc teď potřebuje získat peníze na zakoupení automobilu. V aukci se vybralo 138 tisíc korun.