PRAHA 6: DOPRAVNÍ OBSLUŽNOST BŘEVNOVA SE PODLE RADNICE NESMÍ ZHORŠIT

Praha – 11. 9. 2015 – Rada městské části nesouhlasí s návrhem na redukci MHD v oblasti Břevnova, omezení linky 180 proto odmítla.

ROPID předložil návrhy dílčích změn linek MHD na základě vyhodnocení provozu a využití jednotlivých spojů v souvislosti s letošním zprovozněním prodloužení trasy metra A. Konkrétně v oblasti Břevnova by se omezil provoz autobusové linky 180 pouze na pracovní dny od 5:00 do 20:00 hodin. V případě autobusové linky 131 by pak mělo dojít k mírnému prodloužení intervalů.

 

Podle radních Prahy 6 by ale úpravy obyvatelům Břevnova (žijícím v bezprostředním okolí ulice Patočkova), Kajetánky a přilehlých oblastí nepřinesly žádnou dopravní úlevu ani jiné výhody, a proto je nemůže akceptovat.

 

„Místo zhoršení nabídky MHD pro dotčené obyvatele žádáme naopak urychlené zřízení expresních autobusových linek využívajících tunelový komplex Městského okruhu s cílem zajistit komfortní spojení Prahy 6 s Prahou 5 a Prahou 8,“ uvedla radní Petra Kolínská (SZ), zodpovědná za dopravu a bezpečnost.

 

K ostatním návrhům, které ROPID navrhl, nemá radnice výhrady.

 

Ke změnám linek se mohla vyjádřit také veřejnost prostřednictvím ankety na webu Prahy 6. Zúčastnilo se jí 95 respondentů, 21 z nich nesouhlasilo právě s úpravou týkající se linky 180.