PRAHA 6: PRAŽSKÁ MĚSTSKÁ POLICIE MÁ NOVOU SLUŽEBNU V AREÁLU VYSOKOŠKOLSKÝCH KOLEJÍ

Praha – 21. 7. 2015 – Městská policie Praha dnes v dopoledních hodinách slavnostně otevřela novou okrskovou služebnu, která se nachází v areálu kolejí Větrník, v ulici Na Větrníku 2. Přestěhovala sem strážníky ze služebny Čílova, která pro ně neměla dostatečné zázemí.

Prostory pro strážníky z Prahy 6 nabídly Koleje a menzy Univerzity Karlovy v Praze, které také hradily stavebně technickou část rekonstrukce. O vybavení se postarala městská policie.
Na služebně bude kmenově zařazeno 6 strážníků okrskářů, kteří zde budou sloužit v nepravidelném režimu. „Umístění služebny v areálu vysokoškolských kolejí bude výhodné nejen pro samotné studenty, ale také pro rezidenty, kteří bydlí v této lokalitě a lokalitě Malého Břevnova, v oboře Hvězda, Petřin a Střešovic," uvedl ředitel Městské policie Praha Eduard Šuster.

Ředitel Kolejí a menz Univerzity Karlovy Jiří Macoun jeho slova doplňuje: „Koleje a menzy Univerzity Karlovy v Praze velice vítají otevření nové služebny městské policie na kolejích Na Větrníku. Tento krok vnímáme jako završení naší snahy o navázání užší spolupráce s městskou policií v této oblasti Prahy, od které si slibujeme nejen posílení bezpečnosti našich studentů a studentek, ale je to také náš společný příspěvek k ideálnímu soužití velkého kolejního areálu se svým okolím. Osobně chci potom velmi poděkovat řediteli městské policie na Praze 6 panu Zdeňku Kovandovi a celému týmu jeho spolupracovníků, bez jejichž podpory by se celá záležitost jenom těžko realizovala.“

Slavnostního otevření služebny se vedle zástupců městské policie a Univerzity Karlovy zúčastnili také čelní představitelé Městské části Praha 6. "Jsem ráda, že městská policie získala v této lokalitě plnohodnotnou služebnu. Věřím, že mimo jiné pomůže tomu, aby se studentky vysokoškolských kolejí cítily Na Větrníku bezpečněji," uvedla místostarostka městské části Petra Kolínská (SZ).

Občané mohou strážníky na této služebně navštívit v době úředních hodin, a to v úterý od 16:00 do 17:00 hodin a ve čtvrtek od 17:00 do 18:00 hodin. Mimo úřední hodiny městská policie doporučuje kontaktovat strážníky prostřednictvím linky tísňového volání 156. Se svými strážníky okrskáři se může veřejnost seznámit také prostřednictvím webových stránek městské policie – Najdi svého strážníka okrskáře.

 

Irena Seifertová

vedoucí Kanceláře ředitele

komunikace s médii a veřejností

Městská policie hlavního města Prahy

mobil:  602 622 471

 

Mgr. Václav Hájek

Tiskový mluvčí UK

Odbor vnějších vztahů

Univerzita Karlova v Praze

tel:  420 224 491 248

e-mail: