1. LETNÍ DEN S OSOBNOSTMI Z KULTURNÍHO ŽIVOTA

Praha – 16. 6. 2015 – Městská část Praha a 6 a Nadační fond Šestý smysl zvou všechny zájemce na oslavu prvního letního dne. Sportovně zábavné odpoledne může spolu s námi prožít celá rodina. Součástí programu bude i jedinečný fotbalový zápas mezi týmem Real Top Praha SK Střešovice, složeným z osobností kulturního a sportovního života, a Nadačním fondem Šestý smysl, jehož barvy budou hájit mimo jiné i členové Divadla Semafor, Dejvického divadla, Městské části Praha 6 či sponzoři.

Cílem tohoto zábavně sportovního klání je předání finančního obnosu z prostředků Nadačního fondu Šestý smysl Středisku pro nevidomé Dědina, o. p. s. Organizátoři celé akce by zároveň chtěli touto cestou pomoct zviditelnit tuto organizaci nejen občanům Prahy 6.

Nadační fond byl zřízen v roce 2013, a to proto, aby podporoval dlouhodobý rozvoj Prahy 6 a jejích občanů zejména v sociální oblasti a v oblasti kultury, vědy, vzdělávání, zdravotnictví, tělovýchovy a sportu. Jeho hlavním cílem je podporovat sociálně slabé spoluobčany, rodiny s handicapovanými dětmi, děti z dětských domovů, začínající sportovce nebo umělce.

Čestným členem jeho správní rady je skladatel, zpěvák, bubeník, textař, výtvarník a producent Milan Cais.

„Je radost zúčastnit se akce, která pomůže dětem, jež nepřízní osudu nemohou běžně dovádět s ostatními. Je proto důležité jim pomoct zapojit se do kolektivu ostatních dětí, aby byl jejich handicap co nejvíc smazán, aby i ostatní děti se naučily brát své handicapované kamarády jako naprostou samozřejmost,“ říká Ondřej Kolář, starosta Prahy 6.

„Věřím, že podpora akce a organizace, která má za cíl pomoci těm méně šťastným z nás, má smysl. Můj obdiv patří všem, kteří věnují svůj čas a energii pro dobrou věc, a doufám, že si připravený program užijí všichni, kteří se rozhodnou zúčastnit se ho,“ dodává Roman Mejstřík, radní Prahy 6. 

Protože pamatujeme na všechny rodinné příslušníky, včetně dětí, připravili jsme i pro ty nejmenší pestrý a zajímavý program.

Sportovně zábavná akce První letní den odstartuje v neděli 21. 6. ve 13 hodin v areálu fotbalového hřiště SK Střešovice.

Z chystaného programu vybíráme a nabízíme:

13:00 Zahájení akce

Prezentace integrovaného systému (hasiči, záchranáři)

13:30–14:30

Turnaj žáků středních škol a ostatních klubů

Soutěže pro děti – např. atletické disciplíny, jízda na kolech, přetahování lanem, skákání v pytli, střelba z kuše, chůze na chůdách

15:00 Dětské vystoupení – Příběhy kluka Bombarďáka

16:00 Fotbalový zápas Real Top Praha vs. Nadační fond Šestý smysl a spol.

18:00 Autogramiáda

19:00 Koncert skupiny Vojtaano

19:45–20:45 Koncert skupiny April

20:45 Předání vybraných finančních prostředků

20:55 Fireshow

21:00 Konec akce

 

Navíc budou po celý den v areálu skákací hrady, trampolíny, skluzavka, kouzelník, klaun nebo možnost malování na obličej.

 

Akce se koná pod záštitou radního Prahy 6 Romana Mejstříka a je určena na podporu Střediska pro nevidomé Dědina, o. p. s.

TERMÍN: 21. ČERVNA 2015 OD 13 HODIN

MÍSTO: Cukrovarnická 62, Praha 6

TRAM: Č. 1, 2 a 18 – stanice Baterie