PRAHA 6: VNITROBLOKY NA ŠESTCE KRÁSNĚJŠÍ

 

 

Praha 6 – 22. května 2015 – Praha 6 startuje nový dotační program na ozelenění a oživení vnitrobloků (urbanisticky uzavřených prostorů mezi domy). Celkem je radnice připravena rozdělit 4 miliony korun. Finanční prostředky byly získány úspornými opatřeními v rozpočtu životního prostředí.

O dotace se mohou ucházet vlastníci obytných domů, společenství vlastníků jednotek, bytová družstva i občanské spolky, včetně fyzických osob.

Pravidla dotačního programu a formulář pro žadatele jsou k dispozici na http://www.praha6.cz/granty/grant.php?ID=167&crc=a025844aa525c77e4cd5ce2bf6517e4c

Cílem dotačního programu je podpořit revitalizaci vnitrobloků jako zelených ploch posilujících život komunity.

„Zeleň vnitrobloků přispívá ke zlepšení ovzduší, zachování příznivého mikroklimatu a je i biotopem pro živočichy,“ uvedl radní pro životní prostředí Antonín Nechvátal.

„Vnitrobloky jsou ideálním místem pro posilování komunitního života a sblížení mezi generacemi. Je to bezpečný prostor pro trávení volného času, a je tak i přirozenou součástí programu pro prevenci kriminality,“ řekla Petra kolínská, která má na starosti mj. oblast bezpečnosti.

Zájemci mohou podávat své žádosti od 21. 6. 2015 do 20. 8. 2015. Na realizaci budou mít čas od září 2015 do konce roku 2016.

PhDr. Petr Vybíral, Ph.D.

zástupce tiskového mluvčího