PRAHA 6: ZMĚNY V MHD PO OTEVŘENÍ METRA? DO PONDĚLÍ 26. LEDNA 2015 MÁTE MOŽNOST PSÁT SVÉ PŘIPOMÍNKY!

Praha, 19. 1. 2015 – Jízdní řády, zastávky a trasy více než 80 autobusových linek a 14 tramvajových linek po celé Praze čeká od 6. dubna 2015 v souvislosti s otevřením prodlouženého metra A do Motola změna. Společnost ROPID zveřejnila kompletní návrh změn.

Kompletní přehled všech změn naleznete na webu:

www.praha6.cz

Radnice vyzývá občany, aby do pondělí 26. ledna 2015 poslali své připomínky, které budou podkladem pro další jednání s organizátorem dopravy ROPID.

Petra Kolínská, zástupkyně starosty odpovědná za oblast dopravy, k navrhovaným změnám uvedla:

„Vítáme vznik rychlého autobusového spojení s Andělem linkou 118. Zásadně však nesouhlasíme s omezením autobusových linek spojujících Břevnov s Hradčanskou a Vítězným náměstím. Požadujeme zachování četnosti a směru linek. Spuštění nových stanic metra se Břevnova netýká, a není proto důvod povrchové spoje omezovat. Finální požadavky zašle městská část ROPIDU po vyhodnocení připomínek od obyvatel Prahy 6."

Jak připomínkovat navržené změny v MHD?

Na webu www.praha6.cz bude nejpozději v úterý 20. ledna 2015 hned na titulní straně článek ANKETA – ZMĚNY V MHD. Je vždy potřeba si vybrat konkrétní spoj, ke kterému máte připomínky a napíšete u čísla linky svůj komentář v rozsahu maximálně 500 znaků a uvedete svoji emailovou adresu, pro případný další kontakt. Zároveň je možné také zaslat své připomínky na adresu

POZOR! Čas na připomínky občanů je jeden týden, tedy do pondělí 26. ledna 2015 do 18:00 hodin. Městská část Praha 6 má na připomínky vůbči ROPIDu termín do 6. února 2015. Proto je na anketu poskytnutý pouze týden.