Letní kino u Keplera každý čtvrtek

Letní kino u Keplera zahajuje novou sezónu ve čtvrtek 30. května promítáním české komedie Chata na prodej. Diváky v kině, které se nachází v jednom z nejkrásnějších parků v Praze 6, přivítá a osobně film uvede režisér Tomáš Pavlíček.

Hledáte romantický způsob, jak strávit letní večer? Co takhle s hvězdami stříbrného plátna před očima a s hvězdnou oblohou nad hlavou? Přesně to nabízí Letní kino v parku Maxe van der Stoela podél opevnění Pražského hradu. Po loňském zkušebním provozu, který Praha 6 realizovala v rámci úspěšného projektu participativního rozpočtu „Mám nápad pro Šestku“, bude letos kino promítat pravidelně každý čtvrtek po osmnáct filmových večerů. Vstup do letního biografu je díky finanční podpoře městské části Prahy 6 zdarma. Nehraje se pouze v případě nepříznivého počasí, na tento čtvrtek slibuje předpověď polojasno a denní teploty mezi 17 a 19 stupni.

Promítat se bude na velké plátno nejnovějšími projekčními i audio systémy, které se kvalitou blíží multiplexům. Divákům bude k dispozici přibližně stovka míst na sezení, ostatní mohou sledovat film z donesených podložek, lehátek, dek nebo vlastních židliček. U kina budou zajištěny toalety a k dispozici bude i stánek s občerstvením. Provozovatel kina, společnost Cinema Time, zase slibuje divákům, na které během léta čeká osmnáct filmových projekcí, také řadu překvapení v podobě filmových delegací a besed s tvůrci filmů.

„Letní kino je fenomén, oslovující nejen filmové fanoušky napříč generacemi,“ říká místostarosta Jan Lacina /STAN/.  Zážitek z projekce umocněný pobytem v přírodě má v sobě jedinečný rozměr, který láká stále více lidí. Ať už z nostalgie nebo naopak touhy po nových zážitcích. Letní kino navíc není jen o zhlédnutí filmu, je o setkávání se s přáteli, seznamování se s novými lidmi, o létě, volnosti a prázdninách.

Program Letního kina u Keplera (začátky projekce ve 21.30 hod.)

30. 5. Chata na prodej

6. 6. Trabantem tam a zase zpátky

13. 6. Oni a Silvio

20. 6. Kafarnaum

27. 6. Tranzit

4. 7. Šťastný Lazzaro

Další podrobnosti najdete na www.letni-kino.cz