Program Vánoc v Praze 6

První adventní neděle se kvapem blíží a spolu s ní také čas představit podobu letošních Vánoc v Praze 6. Tradiční světelnou výzdobu včetně Evropské třídy doplní také vánoční trhy, a to hned na dvou místech.

Hlavní vánoční program, zejména ten kulturní, bude v Šabachově parku, kde návštěvníkům trhy od 13. prosince zpříjemní na 50 vystoupení, a to jak profesionálních – například Norbiho Kovácse nebo Jana Kalouska, tak také dětských souborů. V blízkém kostele Československé církve husitské proběhne pět koncertů, které budou přenášeny také na velkoplošnou obrazovku právě do Šabachova parku, Česká mše vánoční od Jakuba Jana Ryby potom celý vánoční program 25. prosince slavnostně uzavře. Přesný rozpis jednotlivých vystoupení najdete v příloze.

 

„Čtvrtým rokem bude hlavní těžiště vánočních oslav v Praze 6 na místě, kterému bylo zvykem říkat Náměstíčko. Od letoška se však park před husitským kostelem jmenuje po Petru Šabachovi, takže oficiálně zveme veřejnost na Vánoce do Šabachova parku,“ říká místostarosta pro kulturu Jan Lacina /STAN/ a dodává: „Těší mě i skutečnost, že kromě Prahy 6 se na výzdobě naší městské části podílí i hlavní město Praha, které ze svého rozpočtu zajistilo osvětlení Evropské třídy, hlavní příjezdové trasy z Letiště Václava Havla do centra města.“

 

Další vánoční trhy budou ty na Hradčanské. Speciálně upravené vánoční stánky rozbalí provozovatel „Trhů Špejchar“ 1. prosince a k dispozici budou až do 23. prosince. Praha 6 rozsvítí také hned 5 vánočních stromů, program s přesnými časy také naleznete v příloze. Hlavní strom ozdobí jako už tradičně Vítězné náměstí, další budou ve Vokovicích, v Břevnově nebo před Píseckou bránou.

 

Dočkají se také příznivci bruslení, oblíbené kluziště zprovozníme na Vítězném náměstí i letos. Instalovat se začne po Farmářských trzích v sobotu 15. prosince a v provozu zůstane až do prvních trhů příštího roku počátkem března.