Další stovka míst a nové jméno pro základní školu

Start nového školního roku byl v Praze 6 plný novinek. První je přejmenování základní a mateřské školy se sportovním zaměřením Petřiny-jih na Základní a mateřskou školu Věry Čáslavské.

„Oficiálně jsme dokončili proces přejmenování, který započal loni a ZŠ Petřiny-jih pojmenovali po čestné občance Prahy 6 a legendě československé gymnastiky, 50 let po jejím triumfu v Mexiku. A zároveň 50 let po okupaci, proti které protestovala a režim jí to pak náležitě osladil,“ říká Ondřej Kolář /TOP 09/, starosta Prahy 6, který při zahájení školního roku popřál jak školákům, tak učitelům vzájemnou fair-play hru.

Další novinkou je dokončení půdní vestavby na Základní škole Antonína Čermáka, která rozšířila kapacitu školy o potřebných 125 míst. Kolaudace úspěšně proběhla ke konci prázdnin tak, aby žáci mohli v novém roce tyto prostory ihned užívat. Slavnostního zahájení se s ředitelem školy Petrem Karvánkem zúčastnil místostarosta Jan Lacina.

"Potřebnou kapacitu na hranici Bubenče a Dejvic nám v případě projektu v ulici Na Kocínce už čtyři roky blokuje obstrukcemi spolek Pro Hanspaulku, tak jsme rychle hledali jinde a objevili jsme možnost půdní vestavby v Základní a mateřské škole Antonína Čermáka. Zprovoznění jsme stihli jen tak tak, ale podařilo se,“ komentuje situaci v Praze 6 Jan Lacina /STAN/, místostarosta pro školství a vzdělávání.

Nový rok začal také pro nejmenší a jejich rodiče. Praha 6 letos umístila všechny tříleté a starší děti, kterých bylo téměř 1000. Zbylá místa se obsazují dvouletými dětmi, podle data narození od těch nejstarších. Dvouletých tak bude přijato kolem padesáti.