Letní kino u Keplera startuje

Letní kino u Keplera otevírá své brány návštěvníkům. První letní sezónu odstartuje ve čtvrtek 14. června v prostorách parku u Gymnázia Jana Keplera v Praze 6. Zahajovacím snímkem bude film Černý Petr režiséra Miloše Formana, který bude promítán z 16mm filmového pásu. Projekt Letního kina u Keplera vznikl na základě výsledků veřejného hlasování občanů Prahy 6 v rámci participativního rozpočtu Prahy 6.

V loňském roce uspořádala městská část Praha 6 první participativní projekt Nápad pro Šestku, v němž měli občané Prahy 6 možnost na základě veřejného hlasování rozhodnout o jeho realizaci. Vítězným návrhem se stal nápad slečny Martiny Kaňákové, která uspěla se svým projektem letního kina. Rok po vyhlášení výsledku hlasování letní kino oživí dříve nevyužitý prostor parku u Gymnázia Jana Keplera. Letní kino u Keplera zahájí svou první letní sezónu ve čtvrtek 14. června od 19 hodin v prostorách parku Maxe von Stoela v Praze 6. Na úvodní promítání vybrali tvůrci projektu snímek Černý Petr od režiséra Miloše Formana, který uvidíte na původní 16mm filmové kopii s anglickými titulky.

Před samotnou projekcí filmu bude od 19 hodin v prostorách parku připraveno menší posezení za doprovodu hudby z 60. a 70. let., kterým by pořadatelé rádi přiblížili atmosféru doby, ve které snímek Miloše Formana vznikal. Následovat bude slavnostní otevření letního kina za účasti starosty Prahy 6 Ondřeje Koláře.

Projekce v letním kině u Keplera budou probíhat každý čtvrtek až do poloviny září. Program, stejně jako bližší informace, budou zveřejněny na webových stránkách Prahy 6 www.praha6.cz/letnikino a na facebookové stránce www.facebook.com/letnikinopraha6.

Provoz Letního kina u Keplera je realizován za finanční podpory městské části Praha 6, vstupné je 50 Kč.

 

Anna Králíková
anu.kralik{zavináč}gmail{tečka}com
 737 413 279