Praha 6 vyzývá magistrát k řešení dopravní situace kolem okruhu

Radnice Prahy 6 požaduje změnu dlouhodobě nekompetentního přístupu Magistrátu hlavního města Prahy, týkající se dostavby severozápadního silničního okruhu. Jeho absence trvale komplikuje dopravu jak v samotné Praze 6, tak dalším statisícům řidičů, pro které se bohužel vnitřní Praha stává jediným tranzitním bodem. Proto dnes interpelovala na zastupitelstvo hl. m. Praha zástupkyně starosty Eva Smutná (TOP 09).

„Zastupitelé hlavního města sice schvalují jeden strategický záměr za druhým, nikdo už ale nevyžaduje jejich plnění. Tím se magistrátní vlk naoko nažere a koza zůstane celá, pro obyvatele se ale jakékoliv řešení pouze odsouvá do ztracena. To se bohužel děje celé volební období,“ říká Eva Smutná (TOP 09), zástupkyně starosty pro strategický rozvoj.

Praha 6 v souvislosti s provozem v tunelovém komplexu Blanka, který se kvůli hustému provozu často dočasně uzavírá, zvažuje podobné opatření na hlavních příjezdových komunikacích. Jde o instalaci tzv. světelné závory, která by byla navázána na semafory u vjezdu do tunelu a stejným způsobem by uzavírala vjezd do Prahy.

„Víme, že půjde o nepopulární opatření, bohužel se ale ukazuje jako jediné možné. Naší primární snahou je ochránit obyvatele Prahy 6, kterým kolony aut čekající před vjezdem do tunelu svými výfuky zamořují vzduch pod okny. Magistrát nám zatím žádné řešení nenabízí,“ dodává Smutná.

 

Ondřej Šrámek 
tiskový mluvčí
tel.:  420 220 189 177
mobil:  420 777 057 551
e-mail: