Opozice na Praze 6 zahájila předvolební kampaň ke komunálním volbám 2018

Mimořádné zastupitelstvo, které žádala svolat opozice, bylo projevem jasného a veřejného zahájení předvolební kampaně pro komunální volby v příštím roce.

„Důvodně se obávám, že zahájením předvolební kampaně bude chod úřadu městské části trochu paralyzován, neboť opoziční strany budou mít snahu vše blokovat, aby mohly tvrdit, že vedení MČ Praha 6 nezvládáme,“ říká starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09).

Zákonný termín pro svolání vyšel na nejméně vhodný týden, před volbami do poslanecké sněmovny. Zastupitelská místnost je totiž vyhrazena pro potřeby ČSÚ, který zde bude zpracovávat sčítání volebních hlasů, a proto ji nebylo možné využít. Náhradní prostory v Písecké bráně včetně zajištění technického vybavení celkové náklady na mimořádné jednání navýší na více než 100 tisíc korun, pro které by MČ jistě našla lepší využití.

„Je smutné, že se tradiční demokratické strany necelých 30 let po listopadu spojí s komunisty. Bohužel mi to evokuje události z poloviny 20. století,“ říká starosta Ondřej Kolář. A dodává, že „všechny informace, které opozice žádá, má k dispozici. Protože jsme schopni to velmi jednoduše doložit, evidentně se nejedná o nic jiného, než předvolební agitaci, které zřejmě budeme čím dál častějšími svědky.“

Radní městské části udivilo, že si opozice dokonce měnila vlastní návrhy programu, který ke svolání předložila. „I proto to celé chápu jako pouhé politické gesto a využití prostoru k sebeprezentaci a veřejnému sdělení politických, tedy demagogických, nikoliv věcných stanovisek,“ říká na závěr starosta Ondřej Kolář. Po debatě k jednotlivým bodům nakonec návrh programu mimořádného zastupitelstva zastupitelé neschválili.

 

Ondřej Šrámek 
tiskový mluvčí
tel.:  420 220 189 177
mobil:  420 777 057 551
e-mail: